Away Weekly Flashback 15/2-21/2/2010

Με το Mobile World Congress 2010 να "τρέχει" στην Βαρκελώνη, είναι λογικό να έχουμε αρκετές ειδήσεις σχετικές με τις τηλεπικοινωνίες, με τις σημαντικότερες να είναι ίσως η ανακοίνωση του Windows Phone 7, της νέας πλατφόρμας της Microsoft, άλλα και την συνεργασία 25 εταιριών κινητής τηλεφωνίας για την δημιουργία app store. Ας δούμε όμως και τις υπόλοιπες σημαντικές τεχνολογικές ειδήσεις της εβδομάδας, που μας πέρασε.

Κατ' αρχήν έχουμε το "όνομα" της συνεργασίας ανάμεσα σε Nokia και Intel, που σας είχαμε προαναγγείλει το καλοκαίρι, και ακούει στο MeeGo. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρουσες ειδήσεις έχουμε κι από το TED2010, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με την παρουσίαση μιας τεχνολογικής λύσης για την ελονοσία, την παρουσίαση ενός demo του Bing Maps, που χρησιμοποιεί augmented reality άλλα και την παρουσίαση ενός νέου user interface, βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που όμως σε λίγα χρόνια θα δούμε στην αγορά. Επίσης παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική έκδοση του Wired ειδικά για tablets.

Tην ίδια στιγμή ένα group του Facebook, το Secret London, εξελίσσεται σε startup με αρκετές προοπτικές μάλιστα και η Kaspersky Labs κατοχυρώνει την πρώτη πατέντα hardware... antivirus. Επίσης σας παρουσιάσαμε και ένα video από το πρώτο WordCamp Greece στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος αξιοσημείωτο είναι πως οι μεγάλες εταιρίες παρουσιάζουν κέρδη και αμφισβητούν την οικονομική κρίση.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.