Telecom News(#23):Mobile World Congress(MWC) και Windows Phone 7 Series

mwc-2010

Μετά την πρώτη μέρα του Mobile World Congress(MWC) 2010 στην Βαρκελώνη η στήλη φιλοξενεί τις  πρώτες  ειδήσεις από το σημαντικότερο συνέδριο τηλεπικοινωνιών. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των εταιρειών αλλά και τις ανακοινώσεις των επόμενων ημερών. Στην υπόλοιπη επικαιρότητα δεν υπήρξε κάποια σημαντική είδηση με τον λειτουργικό διαχωρισμό της Motorola και  το πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών της Google να ξεχωρίζουν.

Εξαιτίας της επικαιρότητας η στήλη έχει διαμορφωθεί ανάλογα, με το πρώτο μέρος της να φιλοξενεί τις εξελίξεις της πρώτης μέρα του MWC. Καλή ανάγνωση.

[Mobile World Congress]

  • H καρδιά των τηλεπικοινωνιών χτυπά στο παγκόσμιο συνέδριο Mobile World Congress που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις παρουσιάσεις και σημαντικές ομιλίες για τις εξελίξεις και το μέλλον της αναπτυσσόμενης αγοράς των κινητών επικοινωνιών. Η ελληνική παρουσία θα είναι έντονη με την συμμετοχή εταιρειών του κλάδου όπως είναι Globo, Innova, Internet Q, Intracom Telecom, Intracom IT Middle East & Africa, Mobile FX, Out There Media, Upstream, Velti. To ελληνικό mobile advertising/marketing γίνεται ισχυρό και επεκτείνεται.
  • Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα. Όπως αναμένονταν ο CEO της Microsoft Steve Ballmer επίσημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Windows Phone 7 Series. Τα Windows Phone 7 Series  θα είναι συμβατά με το Xbox LIVE αλλά και με τις συσκευές  Zune.  Τα Windows Mobile 7 αναμφισβήτητα αποτελούν ίσως το πιο ελπιδοφόρο προϊόν της Microsoft που αναζητά τρόπους να εισέλθει δυναμικά στην αγορά των mobile OS. Δείτε ένα ολοκληρωμένο review για τα  Windows Phone 7 Series εδώ. Όπως παρατηρείται υπάρχει αλλαγή στην ονομασία από Windows Mobile σε Windows Phone Series.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για πολλά πρωτοποριακά και ενδιαφέροντα προϊόντα.  Μερικά από αυτά  είναι, η πρώτη sim κάρτα με ενσωματωμένη δέκτη Wi-Fi, η επίδειξη της Nokia Siemens Networks για κυψελωτό δίκτυο στα 112 Mbps και η επίσημη κυκλοφορία νέων συσκευών. Τις επόμενες μέρες θα σας ενημερώνουμε για τις σημαντικότερες εξελίξεις στο MWC μέσα από τα καθημερινά ποστ του www.away.gr.

[ News]

  • Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας η Cosmote απάντησε στις προσφορές καρτοκινητής της Wind και Vodafone. 3 ευρώ για 1500 λεπτά και 1500 SMS μόνο προς χρήστες Whats Up. Ίσως αναμέναμε κάτι καλύτερο. Την ίδια ώρα οι διαφημιστικές καμπάνιες για τα "απεριόριστα" προγράμματα συμβολαίου ενισχύονται δείχνοντας πως η διαφήμιση στις κινητές επικοινωνίες είναι ισχυρή.
  • Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή για τα "δεδομένα" να ξυπνήσουν από τον ελληνικό λήθαργο. Σε μια θετική κίνηση για την χώρα μας η Q προσφέρει δωρεάν πλοήγηση από το κινητό μέχρι τις 31/03/2010. Ορθή πολιτικής χρήσης με όριο  1Gb ανά νούμερο, μετά οι χρεώσεις φτάνουν το 1€/ΜΒ (με ΦΠΑ 19%).
  • H Google τάραξε και πάλι τα τεχνολογικά νερά. Η ανακοίνωση της για δημιουργία πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών (fiber-to-the-home) τρόμαξε τους παρόχους της Αμερικής. Παράλληλα, ίσως η συγκεκριμένη κίνηση να σηματοδοτεί και την αλλαγή φιλοσοφίας για την εταιρεία λογισμικού. Ο χρόνος και οι εξελίξεις θα δείξουν.

02-15-10winphone2

[Έρευνες-Στατιστικά ]

  • Το 2012 εκτιμάτε ότι το 80% της κίνησης στο διαδίκτυο θα σχετίζεται με το video.

[Reviews]

[Φωτογραφία]

  • Οι ειδήσεις από το Mobile World Congress(MWC) [φωτογραφία 1]θα είναι πολλές και σημαντικές. Η πιο ηχηρή μέχρι στιγμής η επίσημη ανακοίνωση των Windows Phone 7 Series[φωτογραφία 2]
Σχολιάστε >
31 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.