24 εταιρίες κινητής ενώνουν δυνάμεις, δημιουργούν App Store (ακούς Apple;)

use-phone

Χθες το μεσημέρι στη Βαρκελώνη, εικοσιτέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας του κόσμου ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη δημιουργία ένα καινούργιου App Store το οποίο θα βάλει τέλος στη κυριαρχία της Apple στα Applications, με την ονομασία Wholesale Applications Community (WAC). Μέσα στις εικοσιτέσσερις εταιρίες βρίσκονται η Orange (France Telecom), η ισπανική Telefonica (κύριος μέτοχος της O2), η αμερικάνικη AT&T, η αγγλική Vodafone, η Deutche Telekom (κύριος μέτοχος της T-Mobile αλλά και του δικού μας OTE), η Verizon, η Sprint και η ιταλική Wind, για να μην αναφέρουμε τις κινέζικες China Mobile και China Unicom. Ο συγκεκριμένος "συνασπισμός" εταιριών αναμένεται να έχει πελατειακή βάση η οποία θα ξεπερνά τα 3δις. κόσμου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί κατασκευαστές κινητών όπως η LG, η Sony Ericsson και η Samsung έχουν ήδη συμφωνήσει να διαθέσουν κινητά τα οποία θα έχουν preloaded το συγκεκριμένο App Store.

Στόχος των εταιριών είναι να δημιουργήσουν, όπως υποστηρίζουν, ένα καλύτερο -και περισσότερο ευέλικτο- περιβάλλον για τους developers οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν applications για Mobile Platforms. Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε πως η συμμετοχή της AT&T στην ομάδα των εικοσιτεσσάρων, θα προκαλέσει σίγουρα δυναμική απάντηση από την Apple, η οποία συνεργάζεται με την εταιρία από τις πρώτες κιόλας ημέρες του iPhone στην αγορά της Αμερικής.

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “24 εταιρίες κινητής ενώνουν δυνάμεις, δημιουργούν App Store (ακούς Apple;)”

  1. Ο/Η Ferguson λέει:

    You are using the photo without permission. Please add the Creative Commons License.

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @Ferguson

    Thanks for the notice, I think we found it on Google images, is this image protected? Could you please provide us the link to the original source so we can add the permission on the post?

    Thanks,

    D.

  3. Ο/Η Ferguson λέει:

    Hi Dimitris. Here is the URL, sorry for posting the response so late ;)
    http://www.flickr.com/photos/lordferguson/4209066...

    You can use all my photos if you cite them. Thank you and regards!