Σχολείο κατασκόπευε τους μαθητές από τις webcams των laptop τους

computer_thief

Μία περίεργη ιστορία βγήκε στο φως της δημοσιότητας, όταν οι γονείς μαθητών ενός σχολείου κατέθεσαν μήνυση επειδή όπως ισχυρίζονται οι καθηγητές είχαν εγκαταστήσει λογισμικό στους φορητούς υπολογιστές των παιδιών, και μπορούσαν να τους παρακολουθούν ανα πάσα στιγμή με χρήση της webcam! Μάλιστα ένα παιδί αναφέρει ότι αποβλήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά... στο σπίτι του, με αποδεικτικό στοιχείο της "ενοχής" του να αποτελεί μια φωτογραφία από την webcam του υπολογιστή του.

Σε επίσημη ανακοίνωση δεν διαψεύστηκε η ύπαρξη του λογισμικού, το οποίο (σύμφωνα με την ανακοίνωση) έχει σαν στόχο τον εντοπισμό κλεμμένων υπολογιστών. Το σύστημα καταγράφει την εικόνα του χρήστη και ένα στιγμιότυπο της οθόνης του και έχει απενεργοποιηθεί, ενώ δεν θα ενεργοποιηθεί ξανά χωρίς έγγραφη άδεια.

Οι μαθητές επικοινώνησαν με το Gizmodo αναφέροντας λεπτομέρειες, όπως το ότι συχνά άναβε ένα πράσσινο φωτάκι στον υπολογιστή τους ενώ δεν τον χρησιμοποιούσαν. Όταν ρώτησαν κάποιον τεχνικό του σχολείου, τους απάντησε ότι αυτό συμβαίνει όταν αποσυνδέεται κάποιος, επειδή μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάμερα ανοίγει. Επίσης παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε το σχολείο να δει εικόνα από τις κάμερες των μαθητών, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

Διαβάστε το κείμενο της μήνυσης εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.