Mobile World Congress(MWC) 2010[Part I]

PrImg_130

Μέχρι την Παρασκευή τα φώτα της παγκόσμιας αγοράς τηλεπικοινωνιών είναι στραμμένα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας και στο  Mobile World Congress(MWC). Οι πρώτες ημέρες του παγκόσμιου συνεδρίου συνοδεύτηκαν από σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν κινητά λειτουργικά συστήματα(mobile OS), κινητές συσκευές,  εφαρμογές (mobile applications) και προηγμένες τεχνολογίες νέας γενιάς. Στις παρακάτω γραμμές σας επισυνάπτουμε περιληπτικά τμήμα των σημαντικότερων εξελίξεων από το Mobile World Congress 2010. Για τις μέχρι τώρα αναφορές μας μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας.

  • [Mobile OS]Αναμφισβήτητα η είδηση που έχει ξεχωρίσει είναι η επίσημη ανακοίνωση για το νέο λειτουργικό της Microsoft το Windows Phone 7 series.  Είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για την Microsoft να ανακάμψει σε μια αγορά που μέρα με την μέρα το μερίδιο της συρρικνώνεται από τον πλούσιο ανταγωνισμό της RIM και Apple. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.
  • [Mobile OS]To λειτουργικό της Google κερδίζει έδαφος και τις εντυπώσεις στο Mobile World Congress. Εκτός από τις μετρήσεις και ο CEO της Google Eric Schmidt τόνισε στην ομιλία του ότι καθημερινά πωλούνται 60.000 συσκευές με λειτουργικό Android.
  • [Applications]H κατασκευάστρια εταιρεία του Blackberry η RIM κάνει επίδειξη ενός νέου και ταχύτερου browser που βασίζεται στην τεχνολογία WebKit και υποστηρίζει HTML 5. Δείτε το demonstration video εδώ.
Σχολιάστε >
34 σχόλια
|
Κατηγορίες:

34 απαντήσεις στο “Mobile World Congress(MWC) 2010[Part I]”

  1. [...] Φεβρουάριο στο Mobile World Congress(MWC) 2010 της Βαρκελώνης η ανακοίνωση της μελλοντικής κυκλοφορίας των Windows Mobile 7 αποτέλεσε ένα από τα [...]

  2. [...] Φεβρουάριο στο Mobile World Congress(MWC) 2010 της Βαρκελώνης η ανακοίνωση της μελλοντικής κυκλοφορίας των Windows Mobile 7 αποτέλεσε ένα από τα ΠΗΓΗ: [...]