Το Ιράν κόβει τη πρόσβαση στο Gmail

super-gmail-logo

Για το Ιραν το θέμα της λογοκρισίας εξελίχθηκε και άλλο, καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιραν (Islamic Republic of Iran) αποφάσισε να κόψει την πρόσβαση της χώρας στην υπηρεσία Gmail της Google. Μάλλον, όπως φαίνεται οι άνθρωποι που βρίσκονται στη κυβέρνηση στο Ιράν, αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πορεία που χάραξαν οι άνθρωποι της Δημοκρατίας της Κίνας και να αρχίσουν τις διαμάχες με τη Google.

Σύμφωνα με το TechSpot,η πρώτη αναφορά για το μεγάλο “shut down” της πρόσβασης στο Gmail έγινε την προηγούμενη Τετάρτη και μέχρι στιγμής η υπηρεσία δεν έχει επανέλθει. Μάλλον αυτός ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Gmail θα είναι μόνιμος και αντ’αυτού το Ιράν θα προσφέρει τη δική του εθνική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τώρα κατά πόσον η έναρξη του Google Buzz πριν λίγο καιρό συσχετίζεται με αυτό το γεγονός, ας το αφήσουμε καλύτερα στη κρίση του κοινού.

Απλά να αναφέρω ότι στο Ιράν η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς πολλοί δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί και πολλές εφημερίδες έχουν κλείσει. Το internet αποτελεί το μοναδικό μέσο των πολιτών για να ενημερωθούν πέρα από το φάσμα επιρροής της Κυβέρνησης.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.