Away Challenge #5 – Day #6: Ασχολήσου με περισσότερα πράγματα

Το away challenge, προκειμένου να γίνεις πιο παραγωγικός, τη μια βδομάδα σου προτείνει να μειώσεις το multitasking και την άλλη βδομάδα σε παροτρύνει να ασχοληθείς με περισσότερα πράγματα. Μπερδεύτηκες; Μην μπερδεύεσαι. Αφού δοκιμάσεις και τις δύο προτάσεις, διάλεξε αυτό που ταιριάζει σε εσένα και μόνο.

Όσο κοιμάσαι, τόσο  πιο πολύ θα θες να κοιμάσαι

Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει τί συμβαίνει όταν κοιμάσαι αρκετές ώρες για αρκετές ημέρες. Πολύ απλά θέλεις να κοιμάσαι ακόμα περισσότερο. Ο οργανισμός σου συνηθίζει σε ένα μοτίβο, το οποίο πολύ γρήγορα το θεωρεί ως δεδομένο, επιζητώντας το "ακόμα πιο πολύ". Αν οι υποχρεώσεις σου είναι πολλές και αναγκάζεσαι να κοιμάσαι λιγότερες ώρες, τότε αλλάζει ο μεταβολισμός σου και συνηθίζεις σε άλλους ρυθμούς.

Όσο τρως, τόσο περισσότερο θα τρώς

Τρως, συνέχεια τρως ότι βρεις, με αποτέλεσμα να έχεις καταφέρει να αλλάξεις τον μεταβολισμό, με το στομάχι  σου να ζητά ακόμη περισσότερα. Εάν κάνεις δίαιτα, τότε ο οργανισμός σου το αντιλαμβάνεται και σταδιακά θα ζητάει λιγότερες θερμίδες, άρα και λιγότερο φαγητό.

Όσο μένεις άπραγος, τόσο θα παραμένεις άπραγος

Ψάχνεις για δουλειά εδώ και μήνες, αλλά δε βρίσκεις τίποτα, ή σε απέρριψαν μετά από μια σειρά συνεντεύξεων. Αρχίζεις να τα παρατάς, στέλνοντας αραιά κάποια  βιογραφικά σημειώματα σε εταιρείες και μπαίνεις σε ένα τέλμα. Σε λίγες εβδομάδες δε σκέφτεσαι καν να ασχοληθείς, μιας και έχεις στο μυαλό σου ότι θα σε απορρίψουν. Βαλτώνεις...

Όσο πιο πολλά κάνεις, τόσο περισσότερα θα θέλεις να κάνεις

Όταν ξυπνάς το πρωί και δεν έχεις να κάνεις απολύτως τίποτε, το πιο πιθανό είναι να σκοτώσεις το 24ωρο σου μπροστά από ένα PC. Όταν η δουλειά σου αποφέρει κάποια χρήματα, σκέφτεσαι τρόπους για να αυξήσεις το εισόδημά σου, είτε στην υπάρχουσα είτε μέσω μιας δεύτερης δουλειάς, κάτι που είναι συνηθισμένο στις ημέρες μας. Όταν διαβάζεις για να τελειώσεις το πανεπιστήμιό σου, θέλεις να προχωρήσεις ακόμα παραπέρα, σε ένα μεταπτυχιακό. Αν δεν είχες ξεκινήσει τίποτα από τα παραπάνω, θα ήσουν ακόμα στην αφετηρία, μπορεί και πιο πίσω.  Το ερώτημα είναι αν μπορούν να γίνουν πολλά από αυτά συγχρόνως. Θα μπορούσες να καταργήσεις το multitasking και να ασχολείσαι με ένα πράγμα τη φορά.  Το Focus θα ήταν σίγουρα υψηλότερο, αλλά πλέον οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις τρέχουν τόσο γρήγορα, που φοβάμαι ότι θα χάσεις 2-3 βαγόνια αν ενεργήσεις κατά αυτόν τον τρόπο. Με λίγα λόγια, σήμερα, είσαι σχεδόν αναγκασμένος να τα κάνεις όλα μαζί. Αυτό προϋποθέτει, τα αυτονόητα, τα απλά: φάε, κοιμήσου και γυμνάσου σωστά, καθώς θα χρειαστείς καύσιμα να καταναλώσεις τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

 

Στο δια ταύτα

Σήμερα οι πάντες ζητούν, απαιτούν από εμάς να είμαστε καλύτεροι. Όχι σε ένα τομέα, αλλά παντού. Μας ζητούν να γίνουμε σχεδόν παντού καλύτεροι, αν δεν το ζητάμε οι ίδιοι από τους εαυτούς μας. Το σημερινό away challenge σου προτείνει να γίνεις παντού καλύτερος, να ψάξεις για δεύτερη δουλειά την ώρα που θα προσθέσεις ένα χόμπι στο πρόγραμμά σου, σου ζητά να μείνεις σε εγρήγορση, ώστε να γίνεις πιο παραγωγικός. Κάπου θα χρειαστεί να βάλεις νερό στο κρασί σου, αλλά overall θα είσαι πιο ψηλά από όσο φαντάζεσαι, θα έχεις γίνει εν τέλει πιο παραγωγικός. Γίνε "ελατήριο" και εκμεταλλεύσου όλη την ελαστικότητά του, αλλά με προσοχή μη την ξεπεράσεις γιατί θα σπάσει. Aυτό άλλωστε δεν κάνουν και τα αγαπημένα μας smartphones; Πολλές εφαρμογές ανοιχτές την ίδια στιγμή, ένας από τους λόγους άλλωστε που είναι καλύτερα από τα απλά ή παλαιότερα κινητά τηλέφωνα, γιατί πολύ απλά τα κάνουν σχεδόν όλα μαζί και ας κουράζονται λίγο παραπάνω !

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.