Η Apple Διεκδικεί $2 Δις Από Την Samsung Για Πέντε Πατέντες

apple-vs-samsung

Αυτή τη βδομάδα η Apple και η Samsung επιστρέφουν για ακόμα μία φορά στις δικαστικές αίθουσες. Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται πέντε πατέντες, τις οποίες η Apple υποστηρίζει η Samsung έχει αντιγράψει. Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που διεκδικεί η αμερικάνικη εταιρεία ανέρχεται στα $2 δις.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης η πλευρά της Apple υποστήριξε πως στοχεύει στο να σταματήσει την Samsung από το να αντιγράφει τα προϊόντα της. Η πλευρά της Samsung από την άλλη ανέφερε πως μέσα από τη δίκη η Apple θέλει να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών και να αποκτήσει ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι του μεγάλου της αντιπάλου, του Android της Google.

Διάβασε ακόμαΗ Samsung Αποκαλύπτει Το Galaxy S5

Από την έρευνα που πραγματοποίησε ένας ειδικός εκ μέρους της Apple, υπολογίζεται πως στην περίπτωση που η Samsung έπαιρνε άδεια να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες πατέντες, θα έπρεπε να πληρώσει περίπου $33 για κάθε συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι και σήμερα η Samsung έχει πουλήσει 37.000.000 συσκευές που υποτίθεται πως παραβιάζουν τις συγκεκριμένες πατέντες. Όπως είπαμε, τελικά η Apple διεκδικεί μέχρι και $2 δις.

Οι επίμαχες πατέντες

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Apple ανέφερε πως η κορεάτικη εταιρεία έχει παραβιάσει μέχρι και πενήντα κατοχυρωμένες πατέντες. Επειδή όμως δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί μια δίκη που να βγάλει απόφαση για όλες, αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουν μόνο πέντε από αυτές. Ας τις δούμε:

Αρ. 5.946.647: "System and method for performing action on a structure in computer generated data"

Αυτός είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί η Apple προκειμένου να αναγνωρίζει συγκεκριμένα δεδομένα μέσα σε κάποιο μήνυμα ή email. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι ένας τηλεφωνικός αριθμός, μια ημερομηνία ή μια διεύθυνση. Όταν το iOS εντοπίσει κάτι τέτοιο, το μετατρέπει σε σύνδεσμο. Επιλέγοντας κάποιο σύνδεσμο ο χρήστης οδηγείται στην αντίστοιχη εφαρμογή.

Αρ. 6.847.959: "Universal interface for retrieval of information in a computer system"

Σύμφωνα με την Apple η συγκεκριμένη πατέντα έχει σχέση με τη δυνατότητα ενός χρήστη να μπορεί να πραγματοποιήσει ταυτόχρονα αναζήτηση τόσο στη συσκευή, όσο και στο διαδίκτυο. Γράφοντας για παράδειγμα στο αντίστοιχο πεδίο το "Angry Birds", τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο τις εφαρμογές στο App Store, όσο και κάποιο email στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αυτές οι δύο λέξεις.

Αρ. 7,761,414: "Synchronous data synchronization among devices"

Πρόκειται για μία μέθοδο που επιτρέπει μια εφαρμογή να συγχρονίσει τα δεδομένα της με ένα πλήθος συσκευών τη στιγμή που χρησιμοποιείται. Με απλά λόγια, αν ανοίξεις από το iPhone το Ημερολόγιο και προσθέσεις μια συνάντηση, η εφαρμογή θα επικοινωνήσει με το cloud έτσι ώστε την ίδια στιγμή η συνάντηση αυτή να εμφανίζεται και στο Ημερολόγιο του MacBook Pro σου.

Αρ. 8.046.721: "Unlocking a device by performing gestures on an unlock image"

Είναι αυτό ακριβώς που καταλαβαίνεις από τον τίτλο. Αφορά αυτό το "slide to unlock" που βλέπεις στην οθόνη κάθε φορά που ενεργοποιείς τη συσκευή σου. Η Apple υποστηρίζει πως το αντίστοιχο σύστημα που χρησιμοποιεί η Samsung στα κινητά της, παραβιάζει την συγκεκριμένη πατέντα.

Αρ. 8.074.172: "Method, system and graphical user interface for providing word recommendations"

Με απλά λόγια είναι η αυτόματη διόρθωση που προσφέρουν οι iOS συσκευές της Apple. Σε ένα iPhone για παράδειγμα, οι προτάσεις εμφανίζονται ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου πληκτρολογείς. Με ένα πάτημα του space το λειτουργικό αντικαθιστά τη λέξη που έγραψες με αυτή που σου είχε προτείνει.

Στις αρχές του Μαΐου η απόφαση

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Κάθε εταιρεία θα έχει στη διάθεση της από 25 ώρες συνολικά για να επιχειρηματολογήσει, με την Apple να κάνει την αρχή καλώντας τον Phil Schiller.

[via, via] [image via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Η Apple Διεκδικεί $2 Δις Από Την Samsung Για Πέντε Πατέντες”

  1. […] για δύο πατέντες που έχουν σχέση με το Universal Search. Όπως είδαμε νωρίτερα, ανάμεσα στις πατέντες για τις οποίες η Apple κατηγορεί […]

  2. […] Η Google Θα Πληρώσει Μέρος Των Εξοδών Της Samsung Στη Δίκη Εναντίον Της Apple — Away.gr στο Η Apple Διεκδικεί $2 Δις Από Την Samsung Για Πέντε Πατέντες […]