Η Samsung Αποκαλύπτει Το Galaxy S5

galaxy-s5-03

Πριν από λίγα λεπτά η Samsung παρουσίασε στον κόσμο το Galaxy S5, την πέμπτη γενιά του δημοφιλούς smartphone.

Όπως παρατηρείς αμέσως από τις φωτογραφίες, το Galaxy S5 έχει ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό σε σχέση με τον προκάτοχο του. Είναι λίγο μεγαλύτερο και ελάχιστα πιο παχύ. Περιλαμβάνει μια AMOLED οθόνη 5,1″ με ανάλυση 1920 x 1080 pixels.

Όσον αφορά την ταχύτητα, το Galaxy S5 φοράει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,5 GHz. Περιλαμβάνει 2 GB μνήμης RAM και διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, των 16 GB και 32 GB. Όποιος θέλει, μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια microSD κάρτα για να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά ακόμα 64 GB.

Δες ακόμαΗ LG Παρουσιάζει Το G Pro 2, Μία Συσκευή Με Οθόνη 5,9″ Και 3 GB RAM

Η κάμερα έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου smartphone. Το Galaxy S5 περιλαμβάνει μια βελτιωμένη κάμερα, που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες στα 16 MP. Η Samsung υποστηρίζει πως το κινητό της έχει το πιο γρήγορο auto-focus στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται μόλις 0,3 δευτερόλεπτα για να εστιάσει σωστά.

galaxy-s5-02

Αυτή τη χρονιά η Samsung αποφάσισε να δώσει μεγαλύτερη σημασία στο κομμάτι του fitness. Αυτό αντικατοπτρίζεται αμέσως στην ανανεωμένη S Health εφαρμογή, καθώς και στο γεγονός πως στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει αισθητήρας που μετράει τους χτύπους της καρδιάς. Εσύ απλώς ακουμπάς την άκρη του δαχτύλου σου σε αυτόν και μέσα σε 5-10 δευτερόλεπτα βλέπεις τη μέτρηση στην οθόνη.

Στο θέμα της ασφάλειας, η κορεατική εταιρεία αποφάσισε να συμπεριλάβει και έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ακριβώς όπως έκανε πρώτη η Apple με το iPhone 5S. Είναι όμως λίγο διαφορετικό: Για να το ενεργοποιήσεις, πρέπει να κάνεις μια κατακόρυφη κίνηση πάνω από το πλήκτρο Home. Μένει να δούμε κατά πόσο αυτή η κίνηση είναι κάτι που μπορείς να κάνεις εύκολα. Τέλος, η Samsung αναφέρει πως το smartphone είναι ανθεκτικό τόσο στο νερό, όσο και τη σκόνη.

Βελτίωση εντοπίζουμε και στον τομέα της μπαταρίας. Τα 2.600 mAh του Galaxy S4 αντικαταστάθηκαν από μια μπαταρία χωρητικότητας 2.800 mAh. Παράλληλα η Samsung έχει ενσωματώσει ένα χαρακτηριστικό που η ίδια ονομάζει Ultra Power Saving Mode. Όταν αυτό ενεργοποιείται, η έγχρωμη οθόνη μετατρέπεται σε ασπρόμαυρη, έτσι ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Κλείνοντας, το Galaxy S5 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα: μαύρο, λευκό, μπλε και χρυσό. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά μέσα στον Απρίλιο, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα την τιμή του.

Διάβασε επίσηςΜε Το Gear Fit Η Samsung Δημιουργεί Τον Δικό Της Fitness Tracker

galaxy-s5-01

Σχολιάστε >
7 σχόλια
|
Κατηγορίες:

7 απαντήσεις στο “Η Samsung Αποκαλύπτει Το Galaxy S5”

  1. Ο/Η Γιώργος Καπέλης λέει:

    Ήθελα κάτι λίγο παραπανω αλλά το οτι θα πουλήσει είναι δεδομενο

  2. […] Η λειτουργία του θα είναι αντίστοιχη με εκείνη του αισθητήρα στο Galaxy S5, όπου αυτός είναι ενσωματωμένος μέσα στο πλήκτρο Home. […]

  3. […] Samsung ανακοίνωσε το Galaxy S5 mini, τον μικρότερο αδερφό του Galaxy S5 που γνωρίσαμε τον […]