Away Weekly Flashback 4/1-10/1/2010

ces-2010

Η πρώτη εβδομάδα της χρονιάς είναι αρκετά πιο πλούσια, απ' ότι η προηγούμενη κυρίως λόγω του CES, που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας από τις 7 Ιανουαρίου. Επομένως είχαμε κάνει αναφορά σε αρκετά gadgets και νέα ηλεκτρονικά προϊόντα άλλα και τεχνολογίες, όπως εκείνη του 3D, άλλα και στο νέο κινητό της Google, το Nexus One! Ας δούμε μαζί τις σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις της εβδομάδας, που μας πέρασε.

Ξεκινάμε με το Nexus One, που έγινε διαθέσιμο μέσα στην εβδομάδα και η χρήση του αποδείχθηκε φθηνότερη από αυτή του iPhone, ενώ και οι χρήστες φαίνεται ότι προτιμούν Android και όχι iPhone OS. Η εταιρία του τελευταίου ωστόσο, η Apple, φαίνεται ότι σνόμπαρε κατά κάποιο τρόπο το CES και δεν θα μας παρουσιάσει κάτι εκεί. Κι όταν λέμε "κάτι" εννοούμε προφανώς την tablet πρόταση της, την ίδια στιγμή που Microsoft και HP κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Τουλάχιστον είδαμε από την Apple δύο πατέντες, μία για οθόνη αφής και μία για χειρισμό 3D αντικειμένων με multitouch, που παραπέμπουν πιθανόν στο tablet.

Όσον αφορά το 3D είναι αρκετά τα σχετικά προϊόντα, που παρουσιάζονται στο CES, με τις πρώτες τρισδιάστατες τηλεοράσεις να κυκλοφορούν μέσα στο 2010, ενώ τρισδιάστατα παιχνίδια θα δούμε και στο Palm Pre. Πριν την μετάβαση στην 3D τηλεόραση όμως, στην Ελλάδα μας περιμένει η μετάβαση στην ψηφιακή, που σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα στην Θεσσαλονίκη.

Πριν κλείσουμε να σας θυμίσουμε ότι η beta έκδοση του Microsoft Office 2010 είναι διαθέσιμη, ενώ σας προτείνουμε να δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Σαλιάρη-Φασσέα για την Driin Ventures στο Away, άλλα και το ποιες startups έκλεισαν επένδυση από το StartUp Day.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.