DIGEA: Σύντομα επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Θεσσαλονίκη


digea

Η DIGEA, όπως είπαμε είναι ουσιαστικά ο πάροχος ψηφιακής τηλεόρασης για πολλά κανάλια όπως είναι το ALPHA, ALTER,ANTENNA,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV,MEGA,ΣΚΑΪ και STAR. Συνεχίζοντας αυτή τη διαδικασία μετάβασης η DIGEA θα φέρει την ψηφιακή τηλεόραση σύντομα στη Θεσσαλονίκη όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της εταιρίας η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου 2010 και το ψηφιακό σήμα θα καλύψει μία ευρύτατη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και πόλεις όπως Κιλκίς, Κατερίνη, Έδεσσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και Φιλίππειου. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη ενώ θα διακοπεί από το Φιλίππειο. Οι κάτοικοι που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το σημείο εκπομπής του Φιλιππείου θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα να προμηθευτούν τις συγκεκριμένες συσκευές προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τους ιδιωτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Με το Δελτίο Τύπου της Digea βλέπουμε ουσιαστικά ότι η διαδικασία της μετάβασης γίνεται γρήγορα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σύντομα θα χρειαστούμε κατάλληλο εξοπλισμό (όπως σας είχαμε πει) για να παρακολουθήσουμε τους ιδιωτικούς αυτούς σταθμούς. Η δήλωση σχετικά με την διακοπή του αναλογικού σήματος στο σημείο εκπομπής του Φιλιππείου μου κινεί την περιέργεια όμως γιατί υποθετικά από όσα έχουν ειπωθεί η εκπομπή ως το 2012 θα γίνεται αναλογικά και ψηφιακά παράλληλα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.