Moto X: Το Πρώτο Πραγματικό Google Phone Είναι Γεγονός

moto-x-01

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η Google εξαγόρασε τη Motorola Mobility έναντι $12,5 δις. Το ποσό που έδωσε τότε η εταιρεία ήταν πολλαπλάσιο αυτών που έδωσε για να αποκτήσει τα DoubleClick ($3,1 δις) και YouTube ($1,65 δις), των αμέσως επόμενων μεγαλύτερων εξαγορών. Έτσι, πολλοί είδαν περίεργα εκείνη την απόφαση της Google.

Ο προφανής λόγος που την οδήγησε στην εξαγορά ήταν οι 17.000 ευρεσιτεχνίες που η Motorola Mobility κατείχε εκείνη την περίοδο. Αυτές θεωρητικά θα της φαίνονταν αρκετά χρήσιμες μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς η Google θα προσπαθούσε να αμυνθεί από ένα πλήθος εταιρειών που ήθελαν να οδηγήσουν το λειτουργικό Android στις δικαστικές αίθουσες. Αυτός ήταν ο ένας λόγος. Σήμερα μάθαμε και τον δεύτερο.

Το Moto X, το πρώτο πραγματικό Google Phone

Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων τύπου για λίγους καλεσμένους, η Motorola Mobility παρουσίασε σήμερα το βράδυ το Moto X, το πρώτο smartphone που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα δημιούργημα με την αληθινή επιρροή της Google.

Όλα όσα ακούσαμε τους τελευταίους μήνες βγήκαν αληθινά: οθόνη τεχνολογίας AMOLED 4,7″ στα 720p (316 PPI), κάμερα "Clear Pixel" (σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να συλλέγει 75% περισσότερο φως από τους συνηθισμένους αισθητήρες) ανάλυσης 10 MP με δυνατότητα λήψης βίντεο στα 1080p, μπαταρία χωρητικότητας 2.200 mAh, μνήμη RAM 2 GB και χωρητικότητα 16 GB ή 32 GB. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Moto X υποστηρίζει Bluetooth 4.0, USB 2.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS και GLONASS και NFC. Ο επεξεργαστής είναι ένας απλός διπύρηνος Qualcomm Snapdragon S4 Pro στο 1,7 GHz, μαζί με έναν Adreno 320 που είναι υπεύθυνος για τα γραφικά και δύο ακόμα επεξεργαστές του ενός πυρήνα. Ο πρώτος αναλαμβάνει την ευθύνη της αναγνώρισης φωνής για λογαριασμό του Google Now και ο δεύτερος αναλαμβάνει να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των αισθητήρων που έχει η συσκευή.

moto-x-03

Έρχεται με το Android 4.2.2, ελάχιστα πειραγμένο

Ρίχνοντας μια ματιά στο λογισμικό, το Moto X έρχεται με το Android 4.2.2 και όχι με το ολοκαίνουριο Android 4.3 που κυκλοφόρησε μόλις πριν από μία βδομάδα, πράγμα ελαφρώς περίεργο, αν αναλογιστεί κανείς την επιρροή της Google στα της θυγατρικής της, πια. Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Motorola, βεβαίως, η Google την αντιμετωπίζει όπως αντιμετωπίζει και τις άλλες συνεργαζόμενες εταιρείες που χρησιμοποιούν το Android. Και επιπλέον, αν και δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, το Android του Moto X δεν είναι "ολόγυμνο". Οι παρεμβάσεις που έχει κάνει η Motorola δεν είναι αισθητικές ή θεαματικές, αλλά είναι αρκετά ουσιαστικές.

Για παράδειγμα, ένα από τα πράγματα που μάθαμε πριν ανακοινωθεί η συσκευή, ήταν πως αυτή θα περιμένει εντολές από το χρήστη κάθε στιγμή. Εδώ θα χρησιμοποιείται ο ένας από τους δύο επιπλέον επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης που περιλαμβάνονται στο Moto X. Ο χρήστης θα λέει "Okay Google Now" και η συσκευή θα ξυπνάει μόνη της, περιμένοντας την επόμενη εντολή. Αυτή μπορεί να έχει σχέση είτε με πλοήγηση, είτε με την αποστολή SMS, είτε με οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει κάποιος στο κανονικό Google Now. Σύμφωνα με τη Motorola, το Moto X μαθαίνει τη φωνή του ιδιοκτήτη του, αγνοώντας τις εντολές τρίτων.

Το δεύτερο feature που ξεχωρίζει από το λογισμικό έχει σχέση με τις ειδοποιήσεις. Η Motorola έκανε κάποιες έρευνες και βρήκε πως ο μέσος χρήστης ανοιγοκλείνει το smartphone του 60 φορές την ημέρα, πολλές από τις οποίες είναι απλά για να δει την ώρα ή μήπως ήρθε κάποια ειδοποίηση. Αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη του LED που αναβοσβήνει, η εταιρεία αποφάσισε να εμφανίζει στιγμιαία στην οθόνη την ώρα και τις ειδοποιήσεις που έχουν έρθει κάθε φορά που ο χρήστης σηκώνει τη συσκευή από το τραπέζι ή τη βγάζει από την τσέπη του. Όπως καταλαβαίνεις, εδώ χρησιμοποιείται ο δεύτερος από τους δύο επιπλέον επεξεργαστές. Και επειδή η οθόνη είναι τεχνολογίας AMOLED, ενέργεια καταναλώνουν μόνο τα pixels που ανάβουν, οπότε το "κόστος" είναι ακόμα μικρότερο.

Κάθε συσκευή είναι ξεχωριστή

Μπορεί από μέσα το Moto X να είναι μια από τα ίδια, χωρίς να διαφέρει ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα high-end smartphones, όμως εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το απ' έξω. Το The Verge υπολόγισε πως θεωρητικά υπάρχουν 504 διαφορετικές εκδόσεις του Moto X, ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει ο χρήστης όσον αφορά την εμφάνιση του και τα GB της χωρητικότητάς του.

Απ' ότι φαίνεται θα μπορείς να διαλέξεις από το χρώμα του cover, μέχρι το μπροστινό panel και το δαχτυλίδι γύρω από το φακό της κάμερας. Επιπλέον η Motorola Mobility δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να χαράξει κάποιο σχέδιο στο πίσω μέρος της συσκευής. Κι όλα αυτά χωρίς κάποια έξτρα χρέωση.

Κόστος και διαθεσιμότητα

Η συσκευή συναρμολογείται στην Αμερική, κάτι που όπως φαίνεται η Motorola Mobility θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο προκειμένου να το κάνει επιτυχία. Το Moto X θα είναι διαθέσιμο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από το δεύτερο μισό του Αυγούστου και θα κοστίζει $199 στην έκδοση των 16 GB με διετές συμβόλαιο. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και μια unlocked έκδοση της συσκευής στο Google Play. Όσον αφορά την Ελλάδα, μέχρι τώρα δε γνωρίζουμε κάτι.

moto-x-02

Δες επίσηςΤο Moto X Βάζει Τέλος Στον Πόλεμο Των Specs

[via, via] [images via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.