Το Moto X Βάζει Τέλος Στον Πόλεμο Των Specs

moto-x-post

To Moto X είναι πλέον γεγονός με ολοφάνερη πλέον την επιρροή της μαμάς Google στη δημιουργία του νέου smartphone της Motorola, αποτελώντας το πρώτο πραγματικό Google Phone από τη στιγμή που η πρώτη εξαγόρασε τη δεύτερη, εδώ και δύο χρόνια.

Τέλος στον πόλεμο των specs

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα χαρακτηριστικά του νέου Moto X, αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι όχι μόνο δε χτυπά την κορυφή, αλλά δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος του ανταγωνισμού σε μια αριθμητική σύγκριση. Σε σχέση με τα HTC One, iPhone 5 και Galaxy S4, το Moto X υστερεί σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό απεικονίζεται και στον παρακάτω συγκριτικό πίνακα.

Προφανώς ήταν κάτι που το γνώριζαν στην Google και τη Motorola εξ αρχής, καθώς η σύγκριση των specs μεταξύ των καλύτερων smartphones της αγοράς είναι αναμενόμενη. Παρόλα αυτά οι δυο εταιρείες επέλεξαν άλλο δρόμο. Προτίμησαν να κατασκευάσουν ένα smartphone που είναι πιο έξυπνο από τα υπόλοιπα, επικεντρωμένο στο perfomance και αν μη τι άλλο με 504 επιλογές στο design, ραμμένο στις προτιμήσεις του κάθε υποψήφιου αγοραστή.

Πόση σημασία έχουν τότε τα "βαριά specs", όταν αυτά δεν μπορούν να εκμεταλλευθούν πλήρως από το λειτουργικό σύστημα, τις εφαρμογές, τον ίδιο τον χρήστη, αλλά δημιουργούν περισσότερο εντυπώσεις στην κούρσα των specs που επιδίδονται σχεδόν όλες οι εταιρείες; Το Moto X βάζει ένα τέλος σε αυτό.

Μοto X, με "έξυπνο" Android

Συγκρατώντας το μέγεθος της οθόνης στις 4,7 ίντσες, Motorola και Google ρίχνουν όλο το βάρος σε χαρακτηριστικά που κάνουν τη συσκευή να διαφοροποιείται από οποιοδήποτε smartphone κυκλοφορεί εκεί έξω, με το "έξυπνο" Android: Touchless Control με "OK, Google Now", Active Display και Quick Capture Camera. Το Moto X με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και το customization στα χρώματα γίνεται το πιο έξυπνο smartphone της αγοράς, ένα smartphone που "ακούει" συνεχώς τον κάτοχό του.

Η Motorola ανταγωνίζεται τον εαυτό της

Αυτή τη στιγμή, με την παρουσίαση του  Moto X η Motorola ανταγωνίζεται συνολικά όλο το Android που περιλαμβάνει την ίδια τη Motorola, μαζί με τα  Galaxy S4 και HTC One. Τα νέα Droid Ultra & Maxx που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες, φέρνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είδαμε παραπάνω εκτός των χρωματικών επιλογών, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς η Motorola θα καταφέρει να διαφοροποιήσει τη σειρά Droid από το Moto X. Το Moto X είναι μια πολύ καλή αρχή, αφού φέρνει τη Motorola ξανά στο προσκήνιο, αλλά από μόνο του δεν μπορεί να σώσει την εταιρεία αν δε γίνει διαχωρισμός των συσκευών, αν δεν κυκλοφορήσει ίσως και μια φθηνότερη έκδοση του Moto X.

Σε κάθε περίπτωση, το Moto X βάζει σήμερα τέλος στον πόλεμο των specs και έρχεται με μια διαφορετική πρόταση, επενδύοντας στα έξυπνα χαρακτηριστικά, το performance και το customization. Άλλωστε όπως είναι γνωστό, ένα γρήγορο αυτοκίνητο όσο γρήγορο κι αν είναι, πρέπει να βρει τρόπο να περάσει ομαλά την υψηλή ιπποδύναμη στον δρόμο για να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα smartphones.

Πατήστε πάνω την εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση

How the Moto X Compares to the Galaxy S4  HTC One and iPhone 5

[ image via ]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Moto X Βάζει Τέλος Στον Πόλεμο Των Specs”

  1. […] δεν πιάνουν κορυφή, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε το Moto X που έβαλε τέλος στον πόλεμο των specs. Αρχικά, βλέπουμε πως η ανάλυση της οθόνης παραμένει […]