Το... Timeline των App Stores [Infographic]

Η εποχή που για να αποθηκεύσουμε τη νεότερη έκδοση λογισμικού ή να προσθέσουμε κάποιες εφαρμογές  σε κινητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, μέσω δίσκων CD-ROM που μοιράζουν οι εταιρείες, έχει οριστικά τελειώσει. Το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και έχει αντικαταστήσει τις παλιές συνήθειες μεταφοράς λογισμικού και εφαρμογών.

Σε αρκετούς ίσως δεν αρέσει η νέα μορφή που έχει πάρει το προφίλ του χρήστη στο Facebook, με το Timeline να έχει αλλάξει ριζικά την εμφάνιση των στοιχείων, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον developer με την ονομασία Shoutem να δημιουργήσει ένα Timeline όλων των App Stores με αποτύπωμα από τη γέννησή τους μέχρι σχεδόν σήμερα. Ξεκινώντας λοιπόν τον Ioύλιο του 2008, η Apple λάνσαρε το App Store με 500 εφαρμογές, ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone, όπου 10 εκατομμύρια applications κατέβηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Το Android Market έκανε την εμφάνισή του λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο, έχοντας 50 εφαρμογές για αρχή. Τον ίδιο μήνα επίσης, η RIM παρουσίασε το App World, κάνοντας δεκτές τις αιτήσεις των προγραμματιστών στις αρχές του 2009, τη χρονιά που η Nokia έφερε το Ovi Store, αποτελώντας ουσιαστικά το Νο2 μετά το App Store της Apple. To Windows Phone Marketplace εμφανίστηκε από τη Microsoft τον Οκτώβριο του 2010, καταφέρνοντας να φθάσει τις 50.000 εφαρμογές στις αρχές του 2012.

Η Apple έσπασε πρώτη το φράγμα των 100.000 εφαρμογών περίπου ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα, ενώ το Android Market ξεπέρασε τις 200.000 εφαρμογές στις αρχές του 2011. Αυτή τη στιγμή, το App World της RIM έχει περίπου 60.000 εφαρμογές όπως και το Windows Phone Marketplace, το Android Market 400.000 και η Apple με το App Store ξεπέρασε τις 550.000 εφαρμογές.

To Timeline του Infographic σταματά στο καλοκαίρι του 2011, εμείς όμως, γνωρίζουμε ότι το Ovi Store αυτή τη στιγμή φθίνει, καθώς η Nokia ρίχνει το βάρος στα Windows Phone, η RIM προσφέρει δωρεάν Playbooks προκειμένου να προσελκύσει developers, σημειώνοντας παράλληλα ότι συγκριτικά τους αποφέρει περισσότερα κέρδη απ’ ότι τα υπόλοιπα stores, ενώ Apple και Android συνεχίζουν μόνες τους τον αγώνα δρόμου για το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.