Ξεπερνά τις 50.000 εφαρμογές το Windows Phone Marketplace

Μόλις που πέρασε  ένας μήνας από την προηγούμενη εκτίμηση της ιστοσελίδας All About Windows Phone, η οποία ανέφερε ότι το Windows Phone Marketplace κατάφερε να ξεπεράσει τις 40.000 εφαρμογές, επανέρχεται πάλι, σημειώνοντας ότι ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά περίπου 10.000 εφαρμογές. Στην ουσία, η ιστοσελίδα κάνει λόγο για πάνω 50.000 εφαρμογές και παιχνίδια με μια προσθήκη 265 ανά ημέρα, έναντι 165 τον προηγούμενο μήνα.

Μέχρι σήμερα, ο ακριβής αριθμός  των applications που έχει δημοσιευθεί από 13.002 διαφορετικούς publishers, φθάνει τις 50.126, αριθμός που ήρθε νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν, ωστόσο  το σημαντικότερο στοιχείο είναι η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το Market της Microsoft. Aυτό είναι ολοφάνερο από τους αριθμούς, καθώς χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να δημοσιευθούν 40.000 εφαρμογές και μόνο 40 ημέρες για να προστεθούν άλλες 10.000. Οι αριθμοί μπορεί να είναι ενίοτε κουραστικοί, αλλά αποτυπώνουν την πραγματικότητα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα.

Όπως όμως συμβαίνει σε κάθε Μarketplace, ο αριθμός των δημοσιευμένων applications και games δεν είναι αυτός που φθάνει στον τελικό χρήστη,  έτσι και στο Windows Phone Marketplace από τις 50.126 εφαρμογές  οι 6.000 απομακρύνθηκαν χωρίς να είναι πλέον διαθέσιμες, ενώ κάποιες άλλες προορίζονται μόνο για συγκεκριμένες αγορές. Η δημοφιλία ανά κατηγορία παραμένει  σχεδόν ίδια με κάποιες μικροαλλαγές  σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώνεται ως εξής: entertainment (15%), games (14%), tools+productivity (14%), books+reference (14%).

Η έρευνα, προχωρά και σε σύγκριση με τα Android Market και Αpp Store, αναφέροντας ότι το ποσοστό των δωρεάν εφαρμογών στο Windows Phone Marketplace φθάνει το 58%, έναντι 69% του Android και 43% του Αpp Store, ενώ οι επί πληρωμή εφαρμογές φθάνουν το 29%, έναντι 31% και 57% αντίστοιχα. Επιπλέον, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα All About Windows Phone, μπορεί τα ανταγωνιστικά on line Markets να έχουν περισσότερες εφαρμογές, αλλά αυτό συνδυάζεται με το χρόνο που αυτά είναι σε λειτουργία. Ωστόσο, χαρακτηρίζει το Windows Phone Marketplace ως το δεύτερο πιο αναπτυσσόμενο, καθώς μέσα σε 14 μόνο μήνες έφθασε τις 50.000 εφαρμογές, τη στιγμή που το Android Market χρειάστηκε 19 μήνες και το App Store 12 μήνες.

Το ζητούμενο σε όλους αυτούς τους αριθμούς και τα στατιστικά, είναι τι λέει η ίδια η Microsoft, καθώς ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κάτι σχετικό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο στέλεχός της μιλά για «ποιότητα» παρά για «ποσότητα» εφαρμογών. Αν μπορούσατε να επιλέξετε μεταξύ πολλών εφαρμογών ή πιο λίγων και περιποιημένων, αλήθεια τι θα προτιμούσατε;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.