Android Market: 400.000 apps και συνεχίζει…

Πριν καλά καλά μπούμε στο 2012, η  ομάδα της Google  έχει ένα ακόμα λόγο για να πανηγυρίσει. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, το Android Market συμπλήρωσε 10 δις downloads εφαρμογών, τη στιγμή που  700.000 Android συσκευές ενεργοποιούνται σε καθημερινή βάση. Σήμερα, άλλη μια μέρα γιορτής για τον κολοσσό Google, καθώς το Android Market  συμπλήρωσε 400.000 εφαρμογές, σύμφωνα με την εταιρεία Distimo.

Ίσως να μην προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ο ρυθμός αύξησης των εφαρμογών στο Android Market, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι δωρεάν εφαρμογές ανήλθαν στο 68%, από 60% που ήταν τους τελευταίους 8 μήνες. Επίσης, μολονότι ο συνολικός αριθμός των εφαρμογών αυξήθηκε, ο μέσος όρος αυτών που αναπτύχθηκαν από τους developers, έχει μειωθεί. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή  στο Android Market υπάρχουν 100.000 εγγεγραμμένοι προγραμματιστές, οι οποίοι παράγουν κατά μέσο όρο 4,1 εφαρμογές, από 5 που ήταν πέρυσι. Όπως είναι γνωστό, το Android Market αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς απαιτήθηκαν μόλις 4 μήνες για να «μεταπηδήσει» από τις 300.000 στις 400.000 εφαρμογές, τη στιγμή που το App Store της Αpple χρειάστηκε 7 μήνες.

Αυτή η ταχεία ανάπτυξη του Android Market, μπορεί να έχει όμως κάποιο κόστος για τον τελικό καταναλωτή, καθώς από τη στιγμή που ένας developer κάνει register, είναι σε θέση να δημοσιεύσει τις εφαρμογές του  απευθείας στο marketplace. Η Google, έχει τη δυνατότητα να αποσύρει όσες εφαρμογές βλέπει ότι δεν πληρούν τους όρους ή πιθανόν να είναι κακόβουλες, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος «άχρηστων» εφαρμογών εξακολουθεί να παραμένει στα ράφια της. Έτσι, για άλλη μια  φορά ακόμα έγκειται το εξής ερώτημα: ποιότητα ή ποσότητα; Όπως έχω διατυπώσει ξανά,  προτιμώ μια επιβράδυνση της ανάπτυξης ενός  οn line market με πληρέστερες και καλύτερα ανεπτυγμένες εφαρμογές, από ένα μεγάλο, ταχεία αναπτυσσόμενο  «καλάθι» που περιέχει τα πάντα, μεταξύ αυτών και crappy applications.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.