Η Apple σχεδιάζει quad-core iOS συσκευές για το 2012

Τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της Apple δεν τα μαθαίνουμε παρά μόνο τη στιγμή της ανακοίνωσης τους, αφού η εταιρεία από το Cupertino διατηρεί τις λεπτομέρειες τους ως επτασφράγιστα μυστικά μέχρι και την τελευταία στιγμή. Παρολαυτά ψάχνοντας κανείς τα updates του iOS μπορεί να βρει ενδιαφέροντα στοιχεία. Ένα από αυτά ανακάλυψε το 9to5Mac, από το οποίο μαθαίνουμε πως στην beta του iOS 5.1 υπάρχει αναφορά για υποστήριξη τετραπύρηνων επεξεργαστών.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται η Apple στους επεξεργαστές, η Apple ξεκινάει την αρίθμηση από το 0 και συνεχίζει καθώς αυξάνονται οι πυρήνες. Έτσι ένας επεξεργαστής που έχει 1 πυρήνα δηλώνονταν ως “cores/core.0” και ένας επεξεργαστής με 2 πυρήνες δηλώνονταν ως “cores/core.1”. Στο τελευταίο update συναντάμε, όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα, αναφορά και για υποστήριξη “core/core.3”, κάτι που αντιστοιχεί σε έναν επεξεργαστή με 4 πυρήνες.

Αυτό το στοιχείο έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό και οι οποίες λένε πως οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Apple έχουν αρχίσει την παραγωγή του A6, δηλαδή της επόμενης έκδοσης του επεξεργαστή που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα iPhone και iPad. Παρόλο που λόγω της κυκλοφορίας του iPhone 4S μέσα στον Οκτώβριο δεν είναι πιθανό να ανανεωθεί η σειρά μέσα στο 2012, είναι αρκετά πιθανό να δούμε φέτος τον A6 πάνω στην επόμενη γενιά του tablet της. Εκτός κι αν η εταιρεία έχει σκοπό να επεκτείνει τις φορητές της συσκευές πέραν των κλασικών iPhone και IPad..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.