Android, Windows Phone 7, και Ιοί (μέρος 1ο)

Εδώ και λίγες ημέρες, η Google, αναγκάστηκε να αποσύρει 22 εφαρμογές από το Android Market εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων που προκάλεσαν σε πολλούς χρήστες. Οι εφαρμογές αυτές είναι γνωστές ως «RuFraud» και σχεδιάστηκαν, ώστε να στέλνουν μηνύματα SMS, χρεώνοντας το λογαριασμό του χρήστη που τις είχε κατεβάσει ήδη συσκευή του από το Android Market, επηρεάζοντας αρκετούς κατόχους συσκευών Android σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική.

Σε αυτό το κλίμα, το Juniper Global Threat Center αναφέρει ότι τα κρούσματα των ιών, trojan και άλλων κακόβουλων λογισμικών σε συσκευές Android, έχουν σημειώσει ραγδαία αύξηση κατά 472% από τον Ιούλιο του 2011. Κατά τους αναλυτές, γι αυτή την κατάσταση ευθύνονται οι χαλαρές διαδικασίες ελέγχου των applications από την ίδια τη Google, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι εφαρμογές  αυτές να ανεβαίνουν πρώτα στο Android Market και στη συνέχεια να μπλοκάρονται λόγω της ακαταλληλότητάς τους.   Άλλωστε, το λειτουργικό σύστημα της Google έχει αντικαταστήσει πλέον το Symbian, κατέχοντας την πρώτη θέση των προτιμήσεων  για τέτοιου είδους επιθέσεις.

Στο σημείο αυτό, φαίνεται να έρχεται σαν «απομηχανής Θεός» η Microsoft, η οποία προσφέρει δωρεάν συσκευές Windows Phone 7 σε όσους κατόχους Android αντιμετώπισαν επιθέσεις μεσω κακόβουλων εφαρμογών. Τη διαδικασία ανέλαβε μέσω twitter, ο ανώτερος διευθυντής της εταιρείας, Βen Rudolph, ο οποίος προέτρεψε τους χρήστες Android να μοιραστούν τη «μολυσμένη» ιστορία τους στο Διαδίκτυο, ώστε να κερδίσουν μια δωρεάν Windows Phone 7 συσκευή! Ο Βen Rudolph, ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι οι υπέρογκες χρεώσεις σε λογαριασμούς  μέσω ανεξέλεγκτων SMS δεν είναι καθόλου ευχάριστη κατάσταση, θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή να τον κάνει follow κάποιος χρήστης Android, κερδίζοντας μια νέα συσκευή που θα του προσφέρει ασφάλεια στην επικοινωνία.

H Microsoft όμως, ήρθε σαν «απομηχανής Θεός» στη συγκεκριμένη περίσταση. Το γιατί, θα το καταλάβουμε στο δεύτερο μέρος του άρθρου που θα ακολουθήσει…

[via]

Σχολιάστε >
9 σχόλια
|
Κατηγορίες:

9 απαντήσεις στο “Android, Windows Phone 7, και Ιοί (μέρος 1ο)”

  1. Ο/Η balance λέει:

    Πολύ κακό marketing όταν αποκάλεις για τους αντιπάλους σου ευθεώς κάποια πράγματα ενω ακόμα κάνεις συσκευες με "symbian".. omg.

    Και θεωρείς οτι τα windows phone είναι ποιο ασφαλείς πως είναι ποιο ασφαλεις με τα backdoors που σου προσφέρουν πατώντας accept στο ToS ;;

    Καλύτερα να κοιτάξουν να ασφαλίσουν πρώτα τα συστηματά τους και μετα να κρίνουν, τουλάχιστουν οι άλλοι προσπαθούν.. ενω αυτοί βγάζουν hot-fix και ακόμα ψάχνεται ο κόσμος...

  2. Ο/Η xrbo λέει:

    Στο 2ο μέρος του άρθρου που θα δημοσιευθεί, φαίνεται ακριβώς αυτό. Ότι και τα windows phone 7, παρουσίασαν ανάλογο πρόβλημα και μάλιστα την ίδια περίοδο χρονικά!

  3. Ο/Η xrbo λέει:

    Στο 2ο μέρος του άρθρου που θα δημοσιευθεί, φαίνεται ακριβώς αυτό. Ότι και τα windows phone 7, παρουσίασαν ανάλογο πρόβλημα και μάλιστα την ίδια περίοδο χρονικά!

  4. Ο/Η xrbo λέει:

    @balance Στο 2ο μέρος του άρθρου που θα δημοσιευθεί, φαίνεται ακριβώς αυτό. Ότι και τα windows phone 7, παρουσίασαν ανάλογο πρόβλημα και μάλιστα την ίδια περίοδο χρονικά!

  5. Ο/Η balance λέει:

    @xrbo Sorry αν ακούστα οτι επειτιθομαι σε εσένα αλλα δεν ήθελα να ενοειθεί κάτι τέτοιο και ουτε ειμαι fan boy απο καμμία μερία απλά είναι τραγικό να δείχνουν δαχτυλα με αυτό το τρόπο.. http://www.newsfactor.com/story.xhtml?story_id=81377 διάβασε την τελευταία παράγραφό δηλαδή ήμαρτον.. το μόνο που φαντάζομαι είναι για μια ακόμη φορά να θέλουν να προσελκύσουν του ευκολόπιστους.. :)

  6. Ο/Η xrbo λέει:

    @balance Δεν το έλαβα προσωπικά, don't worry :)

    Ουσιαστικά, η Microsoft άρπαξε την ευκαιρία να προωθήσει το λειτουργικό της. Το πόσοι θα ανταποκριθούν σ' αυτό το δέλεαρ, ίσως να το μάθουμε, ίσως και όχι.

  7. Ο/Η balance λέει:

    @xrbo Εγώ πιστευώ το μαθαίνουμε,, στο twitter, #droidrage και δεν τι λένε.. :p.. για γέλια..^^

  8. Ο/Η balance λέει:

    @xrbo Εγώ πιστευώ το μαθαίνουμε,, στο twitter, #droidrage και δεν τι λένε.. :p.. για γέλια..^^

  9. Ο/Η xrbo λέει:

    @balance απ' ότι διαβάζω, 3.200+ χρήστες Android μέχρι στιγμής μοιράστηκαν την ιστορία τους για να κερδίσουν ένα WP7 !