Η χρήση των Windows 7 ξεπερνάει σε παγκόσμιο επίπεδο εκείνη των XP

Όταν το φθινόπωρο του 2009 τα Windows 7 κυκλοφόρησαν στην αγορά, ήδη είχαμε πάρει μία πρώτη γεύση από την εμπειρία όσων τα είχαν δοκιμάσει κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης τους. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν άκρως θετικές, κάτι που βοηθήθηκε και από τα προηγούμενα Windows Vista, τα οποία δεν είχαν την επιτυχία που ήλπιζε η Microsoft. Τώρα, 2 χρόνια μετά, τα Windows 7 κατάφεραν να ξεπεράσουν τα Windows XP για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, φτάνοντας πλέον το 40,21%.

Από τη στιγμή που τα Windows 7 κυκλοφόρησαν στην αγορά, η χρήση των Windows XP άρχισε να μειώνεται σταθερά, κάτι που βλέπουμε και στο παρακάτω διάγραμμα. Σύμφωνα με τις μελέτες της Gartner, το 94% των υπολογιστών που θα διατεθούν μέσα σε ολόκληρο το 2011 θα έρθουν με το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft, αυξάνοντας έτσι κι άλλο το ποσοστό του. Έτσι, η κυριαρχία των Windows 7 θα συνεχιστεί, τουλάχιστον μέχρι να βγουν στην αγορά τα Windows 8.

Πριν από λίγο καιρό η εταιρεία του Redmond διέθεσε την Developer Preview των Windows 8, του νέου λειτουργικού που αναμένεται να κυκλοφορήσει περίπου σε 1 χρόνο από τώρα. Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μία γεύση των Windows 8 από το BUILD Conference που διοργάνωσε η Microsoft τον προηγούμενο μήνα.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.