No Email Day: Ας ξεχάσουμε το e-mail για μία μέρα

Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που συνδεθήκατε στον λογαριασμό του e-mail σας και συναντήσατε ένα άδειο inbox; Είναι πολύ πιθανό η απάντηση σας σε αυτό να είναι αρνητική. Από τον Οκτώβρη του 1971, όταν δηλαδή στάλθηκε το πρώτο e-mail, μέχρι και σήμερα, αυτό έχει επικρατήσει να χρησιμοποιείται καθημερινά ως μέσω επικοινωνίας από εκατομμύρια χρήστες του Internet. Το No Email Day αποτελεί μία καμπάνια η οποία μας προτρέπει να μην χρησιμοποιήσουμε το e-mail στις 11 Νοεμβρίου 2011, με αποτέλεσμα να δούμε πως θα ήταν μία μέρα χωρίς αυτό.

Αυτό που αναφέρουν οι διοργανωτές είναι πως εκείνη τη μέρα θα αφιερώσουμε όλο το χρόνο που σπαταλάμε στο Gmail ή οπουδήποτε αλλού σε οτιδήποτε άλλο που κανονικά θα είχαμε παραμελήσει. Αν εκείνη την μέρα πρέπει να επικοινωνήσουμε με κάποιον, θα πρέπει να ξεχάσουμε την αποστολή e-mail και να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνο ή να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο.

Ενώ αρκετοί θα ωφεληθούν από αυτήν την ημέρα, αφιερώνοντας τον χρόνο που σπαταλούν στο e-mail σε άλλες ασχολίες, άλλοι ίσως να αντιμετωπίσουν προβλήματα, μιας και το e-mail αποτελεί βασικό εργαλείο στην εργασία τους. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτούμε πριν επιλέξουμε να συμμετέχουμε ή όχι στο No Email Day, είναι αν είμαστε διατεθιμένοι να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα και όλο τον όγκο των e-mails από την προηγούμενη.

[via] [image]

Σχολιάστε >
133 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.