Πόσο θα κοστίζει στην Apple ένα iPhone 5;

Ενώ όλοι αναμένουμε την ανακοίνωση του iPhone 5 μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες, πολλές φήμες έχουν βγει σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει το smartphone. Το Bloomberg πήρε ένα-ένα τα κομμάτια που υποθέτουμε που θα απαρτίζουν τη νέα συσκευή και υπολόγισε πόσο θα κοστίζει η παραγωγή του στην Apple, με το αποτέλεσμα να είναι $270,1. Παράλληλα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς σχετικά με την τιμή διάθεσης του smartphone, η οποία αναμένεται να κινήτε στα επίπεδα των $620, η Apple θα έχει ένα κέρδος που φτάνει το 56,4%.

Την προηγούμενη χρονιά το Bloomberg υπολόγισε το κόστος για την παραγωγή του iPhone 4, τα οποία έφταναν τα $188, χωρίς να υπολογίζονται τα λογιστικά έξοδα, το κόστος μεταφοράς, δοκιμής κλπ. Αν από τον φετινό υπολογισμό αφαιρέσουμε τα τελευταία, τότε το iPhone 5 φαίνεται πως θα κοστίζει $16,6 περισσότερα από τον προκάτοχο του, δηλαδή $204,6.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα, είναι πολύ πιθανό τα κομμάτια που αναφέρει το Bloomberg να περιλαμβάνονται όντως στο iPhone 5. Όπως κάθε χρονιά, η οθόνη και η μπαταρία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος του κόστους, αφού φέτος φτάνουν τα $91 από τα $204,6 που είπαμε πως θα κοστίζει στο σύνολο. Η μόνη ένσταση που έχουν πολλοί, αφορά το μέγεθος της μνήμης RAM, η οποία υποστηρίζουν πως θα φτάνει το 1 GB αντί των 512 MB που βλέπουμε στον υπολογισμό.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.