Η Apple μηνύει την Samsung για αντιγραφή των iPhone-iPad

Κατά καιρούς έχουμε δει στο χώρο της τεχνολογίας αρκετές μηνύσεις μεταξύ εταιρειών, όμως αυτή ίσως να είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές. Η Apple κατέθεσε μήνυση εναντίον της Samsung, γιατί, όπως λέει, η τελευταία αντέγραψε το "look and feel" του iPhone και του iPad.

Όπως φαίνεται, η Apple έχει πάρει κατά σειρά μία προς μία τις εταιρείες που χρησιμοποιούν Android και, μετά την Motorola το περασμένο φθινόπωρο και την HTC τον Μάρτιο, τώρα τα βάζει με την Samsung ή αλλιώς, πιο συγκεκριμένα, με τη σειρά Galaxy της εταιρείας. Σύμφωνα με τη μήνυση, η Samsung:

Αντί να καινοτομήσει και να αναπτύξει την δική της τεχνολογία και ένα μοναδικό στυλ για τα smartphones και τα tablets της, αυτή επέλεξε να αντιγράψει την τεχνολογία της Apple, το user interface και το καινοτόμο στυλ σε αυτά τα εμπλεκόμενα προϊόντα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, το επίμαχο τηλέφωνο που έχει "αντιγράψει" το iPhone 3GS, είναι το Galaxy S i9000. Οι κατηγορίες της Apple στοχεύουν τα εικονίδια που εμφανίζονται στο UI και το σχεδιασμό της συσκευής.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η Apple ήταν η εταιρεία που κυριαρχούσε στην αγορά των smartphones με το iPhone, όμως από τη στιγμή που μπήκε η Google και το Android στο παιχνίδι, πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Samsung, απείλησαν την κυριαρχία της Apple. Χαρακτηριστικά, να σας υπενθυμίσουμε τα τελευταία μερίδια αγοράς, που δείχνουν πως το Android έχει πλησιάσει το 40%, τη στιγμή που το iOS βρίσκεται κοντά στο 16%.

Η μήνυση αυτή θα εντείνει τις σχέσεις μεταξύ των 2 εταιρειών και δείχνει για ακόμα μία φορά το πόσα πράγματα διακυβεύονται πια στο χώρο της τεχνολογίας. Η Samsung από τη μεριά της, παράγει κάποια εξαρτήματα για προϊόντα της Apple, πιο συγκεκριμένα memory chips για τη σειρά MacBook Pro, κάτι που σίγουρα έχει σκεφτεί η Apple πρωτού προχωρήσει στην κίνηση αυτή.

Σε περίπτωση που η Apple βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη, θα της δωθεί το δικαίωμα να κυνηγίσει κι άλλες εταιρείες των οποίων οι συσκευές μοιάζουν -έστω και λίγο- στο iPhone ή στο iPad. Παρόλαυτα, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως οι μηνύσεις μεταξύ εταιρειών που παράγουν smartphones/tablets δεν τελειώνουν εδώ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πατέντες που είχε κατοχυρώσει η Apple και δίπλα το επίμαχο smartphone της Samsung για να βγάλετε συμπεράσματα και μόνοι σας. Ποιος έχει δίκιο τελικά; Αυτή που θα βγάλει την τελική απόφαση είναι η μάχη στη δικαστική αίθουσα...

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Η Apple μηνύει την Samsung για αντιγραφή των iPhone-iPad”

  1. Ο/Η Andreas λέει:

    eleos me ayth thn apple! den ta bazei mono me thn sammy alla kai me tin google giati epi tis ousias to UI einai tou Android! kai ti perimenei na bgei kerdismeni? egw proswpika eixa iphone polla xronia alla pleon den xanagyrizw pisw. Android poli anotero!!!!

  2. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Ανδρέα καταρχάς θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες για να είναι πιο ευανάγνωστα τα μηνύματα σου! :)

    Επί της ουσίας τώρα, παρόλο που είμαι "κολλημένος" με την Apple, πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και η απόφαση του δικαστηρίου θα παίξει σημαντικό ρόλο. Μέχρι τώρα ήταν ΟΚ να μηνύεις τους στυγνούς αντιγραφείς, τι θα γίνει όμως αν τώρα μπορούν οι εταιρίες να μηνύουν οτιδήποτε μοιάζει, έστω και λίγο, σε κάποιο προϊόν τους?

  3. Ο/Η Nicholas λέει:

    Αυτό εμένα μου λέει ότι η Apple έχει αρχίσει και φοβάται. Και καλά κάνει και φοβάται κατά την γνώμη μου γιατί όσον αφορά τα tablets οι ανταγωστικές προτάσεις που αρχίζουν να κυκλοφορούν είναι κατά πολύ ανώτερες του ipad. Προσωπικά περιμένω να έρθει το Galaxy tab 10.1 για να το πάρω. Το ipad με τις χάλια κάμερες που όλοι ομολογούν ότι έχει, και χωρίς υποστήριξη flash player δεν θα υπήρχε περίπτωση να το πάρω ποτέ.

  4. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Nicholas ο Steve Jobs δήλωσε, κατά την παρουσίαση του iPad 2, ότι σημασία έχει η εμπειρία και όχι τόσο το hardware. Συμφωνώ μαζί του και νομίζω ότι αυτός είναι και ο λόγος που πουλάει τόσο καλά το iPad 2.

    Σχετικά με το Galaxy Tab 10.1, να σου θυμίσω ότι ο ίδιος ο Vice President της Samsung το χαρακτήρισε ανεπαρκές απέναντι στο iPad και, εν τέλει, η Samsung αποφάσισε να κυκλοφορήσει την ανανεωμένη έκδοση του μόνο. ( https://www.away.gr/2011/03/23/samsung-galaxy-tab-10-1-version-2/ )

    Πάντως, το Android 3.0 προηγείται σημαντικά του iPad 2 στο σχετικό poll που έχουμε βάλει εδώ στο http://www.away.gr. Αυτό δείχνει ότι η μονοκρατορία του iPad μάλλον θα σταματήσει, αρκεί να καταφέρει η Google να πείσει τους developers να αναπτύξουν περισσότερες εφαρμογές για το Android 3.0 Honeycomb..