Τα Windows Phone 7 θα κατέχουν το 20% της αγοράς μέχρι το 2015

i love Windows Phone 7

Βρισκόμαστε στην μέση ενός τεχνολογικού πολέμου με 3 εταιρίες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βρεθούν στην κορυφή. Τα 3 οικοσυστήματα που έχουν δημιουργηθεί δείχνουν πολύ ισχυρά και με πολλά όπλα στην φαρέτρα τους. Από την μία η Apple με το iOS, το iPhone και τις εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές που υπάρχουν στο App Store της. Από την άλλη η Google με το Android, το open source λειτουργικό της σύστημα και την πληθώρα συσκευών που καλύπτουν κάθε budget. Πρόσφατα, εμφανίστηκε ο τρίτος πόλος, η Microsoft που έχει κερδίσει ένα σημαντικό μέρος της αγοράς αλλά ευελπιστεί ότι η συνεργασία της με την Nokia θα την εκτοξεύσει στην κορυφή.

Μάλιστα, τις αισιόδοξες προβλέψεις των ανθρώπων της Microsoft έρχεται να της υποστηρίξει και η ανεξάρτητη έρευνα που διεξήχθη από την IDC. Μέχρι το 2015, η εταιρία από το Redmond και τα Windows Phone 7 θα έχουν αποσπάσει το 20.9% της αγοράς ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται το Android με το -εντυπωσιακό- 45.4%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Microsoft κατέχει μόλις το 5.5% της αγοράς ενώ η Google βρίσκεται ήδη στο 39.5%. Η Apple, η δεύτερη δύναμη στον χώρο, έχει το 15.7% αλλά οι προβλέψεις της IDC δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές καθώς μέχρι το 2015 το ποσοστό της θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο στο 15.3%. Μικρή πτώση θα υπάρξει και στο λειτουργικό σύστημα της Blackberry καθώς από το 14.9% θα υποχωρήσει στο 13.7%. Η τόσο μεγάλη αύξηση του ποσοστού της Microsoft θα έρθει από τους υπάρχοντες χρήστες της Nokia καθώς το Symbian, που τώρα κατέχει το 20% της αγοράς, θα συρρικνωθεί στο 0.2%.

Προσωπικά, χωρίς να έχω κάνει κάποια έρευνα ή να γνωρίζω κάποια inside infos, πιστεύω ότι το iOS της Apple θα αυξήσει το ποσοστό του μέσα στα επόμενα χρόνια ενώ το Blackberry θα χάσει μέρος της δύναμης του. Αυτό φαίνεται να το καταλαβαίνουν και οι άνθρωποι της RIM αφού ήδη έχουν κινήσεις προς την πλευρά του Android..

Τώρα μένει να δούμε τι από τα παραπάνω θα επιβεβαιωθεί και ποιος θα αποδειχτεί κερδισμένος από αυτόν τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς..

Operating System 2011 Market Share 2015 Market Share
Android 39.5% 45.4%
BlackBerry 14.9% 13.7%
iOS 15.7% 15.3%
Symbian 20.9% 0.2%
Windows Phone 7 5.5% 20.9%
Others 3.5% 4.6%

[via] [photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.