Διπύρηνος επεξεργαστής για κινητά στα 2 GHz μέχρι το 2012 από τη Samsung

Μόλις 2 χρόνια μετά τον πρώτο διπύρηνο επεξεργαστή για κινητά τηλέφωνα στο 1 GHz, η Samsung θέλει να ξεπεράσει τον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από τα 2 GHz. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η εταιρεία, τα πρώτα smartphones με αυτούς τους επεξεργαστές θα τα δούμε μέσα στο 2012.

Σύμφωνα με την Samsung, μία τέτοια ταχύτητα θα κλίσει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ των κανονικών υπολογιστών και των smartphones, με τα τελευταία να πλησιάζουν όλο και πιο πολύ την υπολογιστική ισχύ των πρώτων. Άνθρωποι της εταιρείας δήλωσαν:

Σκοπεύουμε να διαθέσουμε κινητό με διπύρηνο επεξεργαστή στα 2 GHz μέχρι τον επόμενο χρόνο. Αυτό το προϊόν θα έχει τις υπολογιστικές δυνατότητες ενός συνηθισμένου υπολογιστή.

Πιστεύεται πως η Samsung δεν θα κρατήσει αυτούς τους επεξεργαστές μόνο για τα δικά της κινητά τηλέφωνα, αφού σκοπεύει να πουλήσει τις νέες CPU σε όποιον άλλο κατασκευαστή επιθυμεί να τις χρησιμοποιήσει. Παρόλο που θα ήταν ευκολότερο να δημιουργήσει μονοπύρηνους επεξεργαστές των 4 GHz, ισχύει πως η χρήση των 2 πυρήνων θα βελτιώσει περισσότερο την απόδοση των smartphones, γι αυτό και προτιμήθηκε αυτή η εναλλακτική.

Αν και όλα αυτά ακούγονται ωραία, αυτό που με απασχολεί είναι οι απαιτήσεις ενέργειας που θα έχει ένας τέτοιος επεξεργαστής, αφού η χωρητικότητα των μπαταριών δεν αυξάνεται με τους ίδιους ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο hardware των κινητών τηλεφώνων. Πιστεύετε πως μέχρι τότε θα επαρκεί η χωρητικότητα των μπαταριών που θα είναι διαθέσιμη;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.