RIM: Το PlayBook θα υποστηρίζει εφαρμογές Android

Ένα από τα αρνητικά του νέου tablet της RIM, ήταν πως το πλήθος των εφαρμογών του δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί αυτό του iPad 2 και των συσκευών Android. Σύμφωνα με την RIM, αυτό θα αλλάξει αφού το BlackBerry PlayBook θα υποστηρίζει εφαρμογές Android.

Το BlackBerry PlayBook θα περιλαμβάνει 2 λειτουργίες (app players, όπως αποκαλούνται από την RIM) για εκτέλεση εφαρμογών, αυτές για Android 2.3 (Gingerbread) και αυτές για BlackBerry Java. Τις εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες για το tablet, οι χρήστες θα μπορούν να τις κατεβάσουν από το επίσημο online κατάστημα της RIM. Έτσι, με αυτή την ανακοίνωση περισσότερες από 250.000 νέες εφαρμογές έρχονται να προστεθούν στη λίστα αυτών των 25.000 που ήδη υπάρχουν στο BlackBery App World.

Πέρα από την ανακοίνωση για τη συνεργασία με το Android, η εταιρεία είπε πως σκοπεύει σύντομα να διαθέσει το SDK που θα επιτρέψει την ανάπτυξη εφαρμογών σε C/C++ για το BlackBerry Tablet OS. Ο co-SEO της RIM, Mike Lazaridis, δήλωσε πως με αυτές τις ανακοινώσεις, φαίνεται πως θα παρέχεται στους χρήστες ένα ακόμα μεγαλύτερο σύνολο εφαρμογών και έτσι θα αναδειχθεί η ευελιξία της συσκευής.

Μία επίδειξη του SDK καθώς και των δύο λειτουργιών για εκτέλεση, θα γίνει στο συνέδριο BlackBerry World που θα γίνει στο Orlando της Florida από 3 έως 5 Μαίου, ενώ η διάθεση τους θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.