Η Nintendo ζητάει τα παιχνίδια του 3DS να υποστηρίζουν πάντα 2D

Στην τελευταία E3, μερικά από τα demos που μπορούσαμε να δοκιμάσουμε, χρησιμοποιούσαν σε μερικά σημεία 3D εικόνες, χωριίς να δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει μεταξύ 3D και 2D. Σύμφωνα με την Nintendo, αυτό δεν θα συμβαίνει με τα κανονικά παιχνίδια που θα γνωρίσουμε με την κυκλοφορία του 3DS.

Όπως φαίνεται, η Nintendo θέλει να μετατρέψει το 3D σε ένα mode που θα προσθέτει μία επιπλέον αισθητική στο κάθε παιχνίδι. Σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία, ο Hideki Konno, ένας από τους παραγωγούς του Nintendo 3DS, δήλωσε τα παρακάτω:

Θέλουμε να παίζουν τα παιχνίδια μας όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, ακόμα κι όταν κάποιοι δεν μπορούν να δουν εικόνες σε 3D. Απομακρυνόμαστε από την στάση που λέει ότι αν δεν μπορείς να δεις 3D, δεν παίζεις.

Ένα μικρό μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να απολαύσει το 3D που δημιουργείται με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι είτε δεν μπορούν να δουν τρισδιάστατες εικόνες, είτε νιώθουν ενοχλήσεις στα μάτια. Το μυαλό μας (και τα μάτια μας) δεν είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ενώνουν τις εικόνες για να δημιουργηθεί μία 3D εικόνα, έτσι συχνά ο χρήστης νιώθει πονοκεφάλους.

Υπενθυμίζουμε πως το Nintendo 3DS θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από αύριο το πρωί (Σάββατο 26/3) αφού, όπως ακριβώς και το iPad 2, η κυκλοφορία στην Ευρώπη συμπίπτει με την αργία της 25ης Μαρτίου.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.