Η Google έχει αρχίσει τις εσωτερικές δοκιμές στο Google Music

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNET, οι εργαζόμενοι της Google έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζουν (με μια διαδικασία που οι εταιρείες της Silicon Valley αποκαλούν dog-fooding) την νέα υπηρεσία που ακούει στο όνομα Google Music. Αυτό το νέο έρχεται να μας δείξει πως η Google είναι αρκετά κοντά στην έναρξη της υπηρεσίας.

Το Google Music είναι η απάντηση της Google στο iTunes της Apple, έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Google. Με βάση αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, η υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να κατεβάσουν όποιο κομμάτι ή album επιθυμούν, όπως όλες αυτές οι υπηρεσίες που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί, μέχρι το τέλος του 2010 έπρεπε να είχε γίνει η έναρξη της υπηρεσίας. Ο λόγος της καθυστέρησης που βλέπουμε, είναι η συμφωνίες που προσπαθεί να κλείσει η Google με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, η Google συζητάει την αποθήκευση των αρχείων μουσικής στο cloud, και όχι στον εκάστοτε υπολογιστή του χρήστη. Πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως και η Apple βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις σχετικά με τις δισκογραφικές εταιρείες για να επιτύχουν κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι πως οι δισκογραφικές εταιρείες θέλουν να μπει και η Google στο παιχνίδι αυτό, αφού οι περισσότεροι ανταγωνιστές του iTunes (όπως το SpiralFrog, το MySpace music ή το Zune) έχουν ξεχαστεί. Σε αντίθεση με πολλές αυτές τις υπηρεσίες που στην έναρξη τους χαρακτηρίζονταν ως iTunes killers, η Google, λόγω της δυναμικής της, είναι ίσως η μόνη εταιρεία που έχει τη δύναμη να σταθεί ισάξια δίπλα στην Apple. Το Google Music αναμένεται να γίνει διαθέσιμο μέσα στους επόμενους 2 μήνες, ίσως και μέσα στον Απρίλιο όταν και αναλαμβάνει ως CEO της εταιρείας ο Larry Page.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.