Away Weekly Flashback 25/1-31/1/2010

Apple-iPad-001

Αν η προηγούμενη εβδομάδα είχε ένα όνομα βγαλμένο από την τεχνολογία, αυτό θα ήταν το iPad. Γιατί μετά από ένα "όργιο" φημών, που είχαν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και έγινε ακόμα εντονότερο τους τελευταίους μήνες, η Apple παρουσίασε τελικά τo tablet της. Ας δούμε όμως και τις υπόλοιπες τεχνολογικές ειδήσεις της εβδομάδας, που μας πέρασε.

Μένουμε στην Apple, όπου πέραν του ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι φήμες για το νέο iPhone, συνεχίζει να μην παρέχει υποστήριξη Flash στις συσκευές της την ίδια στιγμή, που η Fujitsu διεκδικεί την πατρότητα του brand iPad. Αυτή δεν είναι η μόνη "διεκδίκηση" σε ένα patent war που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μεγάλες εταιρίες. Και μέσα σε όλα αυτά η Apple ζητά την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων Nokia στις ΗΠΑ και η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου εξετάζει τις κατηγορίες της Φινλανδικής εταιρίας, εναντίον της Apple.

Στην σκιά των ανακοινώσεων και των μαχών της Apple, η Google πιθανότατα συνεργάζεται με την Motorola με στόχο το Nexus Two, η MSI παρουσιάζει το δικό της tablet και η Microsoft ανακοινώνει σύντομα το Windows Mobile 7.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.