Η Apple θέλει να απαγορεύσει τις εισαγωγές των προϊόντων της Nokia στις Η.Π.Α

nokia-sueing

Η Nokia και η Apple εδώ και λίγο καιρό βρίσκονται σε έναν πόλεμο ευρεσιτεχνιών. Η τελευταία αγωγή έγινε από την Apple, η οποία υπέβαλλε καταγγελία στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (International Trade Commission (ITC)), όπου ζητάει την απαγόρευση της εισαγωγής κινητών συσκευών της Nokia στις ΗΠΑ. Αυτή η καταγγελία είναι η απάντηση στην καταγγελία που είχε κάνει η Nokia πριν λίγο καιρό, με την οποία ζητούσε την απαγόρευση της πώλησης των iPhones, των iPods και των MacBooks.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η προσπάθεια της Apple να απαγορεύσει την εισαγωγή των κινητών συσκευών της Nokia, συνδέεται με μία άλλη καταγγελία παράβασης ευρεσιτεχνίας η οποία εμφανίστηκε χθες στο site της ITC.

Αυτή η διαμάχη, είναι παρακλάδι μίας μεγαλύτερης διαμάχης που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του Οκτώβρη του 2009, όπου η Nokia κατέθεσε αγωγή στο Delaware District Court, ενάντια της Apple, για παραβίαση πατέντας ασύρματης τεχνολογίας. Δεδομένου ότι το μερίδιο στην αγορά των smartphones της Apple αυξάνεται και παράλληλα της Nokia μειώνεται, είναι ευνόητο ότι η Nokia αισθάνεται μία συγκεκριμένη απειλή και αποφάσισε να λάβει δράση. Μέχρι στιγμής και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές, που μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές τους τιμές.

Σε μία δήλωση που έκανε ο Mark Durrant, εκπρόσωπος της Nokia, ανέφερε ότι “Η εταιρεία θα εξετάσει την καταγγελία μόλις την πάρουν στα χέρια τους και θα αμυνθεί κατάλληλα. Ωστόσο, αυτό δεν απαλλάσσει την Apple από το ότι έχει αποτύχει να κάνει κάποια συμφωνία με την Nokia, για την χρήση της τεχνολογίας της Nokia που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο iPhone από το 2007”.

Όπως φαίνεται η διαμάχη έχει μέλλον ακόμα και θα χρειαστούν πολλά δικαστήρια μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.