Τα μελλοντικά σχέδια της Acer

Acer_logo

Η στρατηγική της Acer για τα προσεχή χρόνια έχει έναν κύριο στόχο: να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την θέση της ως κατασκευάστρια υπολογιστών και προφανώς να πλήξει την μεγάλη της αντίπαλο HP. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα σχέδια της για ένα online application store, για ένα e-reader μέχρι τα μέσα του 2010, ένα netbook που θα τρέχει Chrome OS στο τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς άλλα και ένα tablet, που θα τρέχει είτε Chrome OS είτε Windows.

O χώρος των online application stores και των e-readers "ελέγχεται" κυρίως από την Apple και την Amazon, όμως η Acer προσδοκά ένα μερίδιο της τάξης του 3% με όπλο τα νέα προϊόντα,  τα εκατοντάδες προγράμματα στο ηλεκτρονικό κατάστημα και το e-reader με την οθόνη έξι ιντσών, που αρχικά θα προωθηθεί στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Όσον αφορά το netbook η εταιρία θέλει να είναι μία από τις πρώτες, που βγάζει κάποιο μηχάνημα με Chrome OS, ξεφεύγοντας από το "δίδυμο" Windows-Intel. Στα 12 με 15 εκατομμύρια netbooks, που θα κυκλοφορήσει η Acer αυτή την χρονιά, το 1 εκατομμύριο θα τρέχει το λειτουργικό της Google και θα έχει επεξεργαστή Arm, χωρίς να είναι τίποτα επίσημα ακόμη.

Τέλος για το tablet δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, πέρα από το ότι "η εταιρία δουλεύει κάτι...", ενώ σχεδιάζεται και μια πιο έντονη παρουσία στις αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας, όπου η Acer δεν βρίσκεται στην πρώτη τετράδα των κατασκευαστών υπολογιστών.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Τα μελλοντικά σχέδια της Acer”

  1. Ο/Η wallpapers λέει:

    Title...

    This is my Excerpt...