Το iPad δεν υποστηρίζει Flash και η Fujitsu διεκδικεί την ονομασία του tablet

apple-ipad3g

Όπως συμβαίνει με το iPod και το iPhone έτσι και στο iPad η Apple δεν παρέχει υποστήριξη για Flash κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, κυρίως στην Adobe. Η εταιρία υποστηρίζει στο Gizmodo, ότι η "μαμά" του νέου tablet θέτει περιορισμούς στις συσκευές της, που κάνουν δύσκολη την ζωή των publishers άλλα και των απλών χρηστών.

Στην δήλωση της αναφέρει: "Αντίθετα με άλλους e-book readers, που χρησιμοποιούν τον τύπο αρχείων ePub, οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να ανοίξουν ePub αρχεία με το DRM της Apple σε συσκευές από άλλους κατασκευαστές. Και χωρίς την υποστήριξη Flash, οι χρήστες του iPad δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύνολο του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων του 70% των παιχνιδιών και το 75% των βίντεο, που υπάρχουν σ' αυτό."

Οι Hulu, Miniclip, Farmville, ESPN, Kongregate, και JibJab είναι λίγες μόνο από τις δημοφιλείς υπηρεσίες στο ίντερνετ, που βασίζονται στο Flash, το οποίο πιθανότατα η Apple έχει λόγους να μην υποστηρίζει.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Fujitsu διεκδικεί την πατρότητα της ονομασίας iPad, αφού είχε κυκλοφορήσει μια συσκευή με αυτό το όνομα το 20ο2 και το 2003 κατοχύρωσε (;) την ονομασία. Προς το παρόν έχει αναθέσει σε δικηγόρους να ασχοληθούν με την υπόθεση, που θυμίζει την διαμάχη της Apple με την Cisco για το iPhone, πριν από λίγα χρόνια. Η συγκεκριμένη υπόθεση έληξε με συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.