Το bing ξεπερνά την Yahoo [γράφημα]

thewebsiteso

Το περασμένο καλοκαίρι η μηχανή αναζήτησης της  Microsoft έκανε την εμφάνιση της χωρίς ωστόσο πολλοί αναλυτές να πιστεύουν στην επιτυχία της.  Σταδιακά το νέο εγχείρημα της εταιρείας άρχιζε να κερδίζει τους χρήστες και το ανάλογο μερίδιο  αγοράς. Την ίδια ώρα η Yahoo, με πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, συνέχιζε να αναζητά την  αίγλη των περασμένων ετών ανακοινώνοντας ότι πλέον θα εστιάσει τις μελλοντικές της κινήσεις στο Yahoo portal.  Παράλληλα, τα οικονομικά προβλήματα και η γιγάντωση της Google δημιούργησαν τις συνθήκες για επικείμενη συνεργασία μεταξύ Microsoft και Yahoo. Τo σίριαλ κράτησε πολλούς μήνες με την Microsoft να προσφέρει τελικά 47.5 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την Yahoo. Η εξαγορά δεν προχώρησε άλλα μετά από συζητήσεις μηνών οι εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία συνεργασίας. Η συμφωνία προέβλεπε ότι η Microsoft θα παρέχει για τα επόμενα δέκα χρόνια την τεχνογνωσία της ενώ παράλληλα θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της μηχανής της Yahoo.

sai-chart-yahoo-bing

Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές φαίνεται ότι οι χρήστες στρέφονται προς την μεριά της microsoft η οποία από την αρχή φάνηκε να απολάμβανε σημαντικά πλεονεκτήματα. Το γράφημα είναι ενδεικτικό και αποτυπώνει την σταδιακή άνοδο του bing συγκριτικά με την Yahoo. Αν και η δύο μηχανές αναζήτησης είναι στην ουσία(αν όχι ακόμα σίγουρα στο μέλλον), φαίνεται ότι σε επίπεδο brand το bing συνεχίζει και θα συνεχίζει να σκαρφαλώνει.

Η Yahoo αποσκοπεί στην πλήρη της ανεξαρτητοποίηση από την αγορά των μηχανών αναζήτησης και δεν είναι απίθανο στο μέλλον το bing να εμφανιστεί στο κεντρικό της portal. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως η αναζήτηση μέσω της Yahoo αργοπεθαίνει.

[via]&[image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.