Υποδεχθείτε το Seesmic Look, το Twitter γίνεται mainstream

seesmic-look-logoΑν και το Twitter κάνει φιλότιμες προσπάθειες το τελευταίο έτος να γίνει mainstream, μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει. Λίγο τα πολύπλοκα hashtags, λίγο το real-time που πολλές φορές μοιάζει χαοτικό, έχουν δημιουργήσει ένα εμφανές πρόβλημα διάδοσης της πλατφόρμας στο ευρύ κοινό. Αυτό φαίνεται πως θέλει να διορθώσει ο Loic Le Meur του Seesmic, ο οποίος παρουσίασε το νέο προϊόν της εταιρίας του χθες το απόγευμα το οποίο φέρει το όνομα Seesmic Look. Το Look είναι ένας εξαιρετικά απλός τρόπος να συνδεθεί κάποιος non-geek με το Twitter και να παρακολουθήσει δημοφιλή streams συζητήσων που γίνονται στην υπηρεσία με λίγο μόνο clicks. Πάμε να δούμε τα βασικά σημεία της εφαρμογής.

User Interface

Το Look χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά "αέρινο" UI, το οποίο προσφέρει στο χρήστη πολύ λιγότερη πληροφορία από τις υπερφορτωμένες desktop εκδόσεις των περισσοτέρων Twitter Clients αυτή τη στιγμή. Είναι εμφανώς κατασκευασμένο για lite users οι οποίοι χρειάζονται λίγη και μεστή πληροφορία χωρίς να χάνονται, εύκολα προσβάσιμη με λίγα clicks και έξυπνες λειτουργίες όπως το "Playback", στο οποίο οι χρήστες μπορούν να δουν τα τελευταία tweets ενός χρήστη ή ενός Stream σε Screensaver mode εντός του προγράμματος. Όπως υποστηρίζει ο Scoble, το Look είναι ιδανικό για χρήση σε μεγάλες οθόνες, οι οποίες απλά θα δείχνουν τη ροή επιλεγμένων Tweets.

seesmic-look-image

Channels

To Seesmic βρήκε επιτέλους τρόπο να βγάλει λεφτά, ή έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Τα Channels στο Look είναι ένας branded χώρος μέσα στον βασικό κορμό του Look όπου brands θα μπορούν να αναπτύσσουν ενότητες σε ενημερωτικά Streams των υπαλλήλων ή των προϊόντων τους. Κατά το λανσάρισμα του Look ο Le Meur αποκάλυψε ορισμένα από τα brands τα οποία έχουν ήδη συνάψει συνεργασία με το Look, μεταξύ των οποίων είναι η Huffington Post, η Red Bull, και Kodak και το περιοδικό Time.

Tablet functionality

O Le Meur υποστήριξε πως το Look είναι κατασκευασμένο έχοντας υπόψη τους το νέο κύμα φρενίτιδας που θα προκαλέσει η έλευση των πρώτων Tablet συσκευών μέσα στο έτος (λέγε με Apple Tablet). Στη παρούσα φάση αυτό είναι κάπως οξύμωρο, καθώς το Look είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή μόνο για Windows, ενώ το Apple Tablet θα τρέχει σίγουρα... Mac OS. Σε κάθε περίπτωση ο Le Meur εξήγησε πως πρόθεση της εταιρίας είναι το Look να χρησιμοποιείται με μεγάλη ευχέρεια σε Tablet PCs. Συνεπώς με το καιρό θα πρέπει να περιμένουμε νεότερα από αυτό το κομμάτι, ειδικά μάλιστα με το Apple Tablet να είναι στη γωνία.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.