WIND: Mε νέο αέρα ρευστότητας

18a

Μετά από  συζητήσεις δύο μηνών, το σίριαλ για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της WIND, φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του. Η εταιρία που ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη της Weather Investments επιχειρηματία Naguib Sawiris καλούταν να καλύψει ληξιπρόθεσμους τόκους αξίας 67 εκατ. ευρώ και συνολικό χρέος κοντά στα 3,2 δισ. ευρώ. Μετά από έντονες διαβουλεύσεις, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρίας καταβάλλοντας το ποσό των 125 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή η ετήσια καταβολή τόκων μειώνεται στα 150 εκατ. ευρώ και οι δανειακές υποχρεώσεις συρρικνώνονται από τα 3,2 δισ. στα 1,8 δισ. ευρώ.

Από τα 125 εκατ. ευρώ τα 50 εκατ.  προορίζονται ως άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της WIND που θα εφαρμόσει νέο τριετές επιχειρηματικό σχέδιο για την επέκταση υποδομών και την αναπροσαρμογή της εμπορικής στρατηγικής της.

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα οι προτάσεις για την οικονομική αναδιάρθρωση ήταν πολλές με κύριους εκπρόσωπους διάφορα επενδυτικά funds. Ακούστηκε μέχρι και το όνομα της  Apax Partners,  πρώην ιδιοκτήτες της εταιρείας και βασικοί υπαίτιοι για την σημερινή οικονομική κατάσταση. Ωστόσο, το πιο ηχηρό όνομα ήταν η Forthnet που ελέγχεται σε πλειοψηφικό ποσοστό 37% από την Emirates Inter-national Telecommu-nications(EIT). Tο συγκεκριμένο σενάριο δεν καρποφόρησε για πρακτικούς και θεωρητικούς λόγους, άλλωστε η επίσημη δεσμευτική πρόταση από τους άραβες περισσότερο ήθελε να ταράξει τα νερά παρά να προβεί σε μια ουσιαστική κίνηση.

Το συμπέρασμα είναι ότι μετά τις νέες -θετικές εξελίξεις όπως φαίνεται- η WIND όχι μόνο ξεπερνά το χρηματοπιστωτικό πρόβλημα αλλά κυρίως καταφέρνει να αυξήσει την ρευστότητα της ειδικότερα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση διαμορφώνει αρνητικά ισολογισμούς και  κερδοφορία.

Υπενθυμίζουμε ότι η WIND ανήκει στην Hellas II που ελέγχεται από την  Weather Investments του Naguib Sawiris

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.