Περισσότερες πληροφορίες για το προγραμματισμένο patch της Microsoft

windows-update

Η Microsoft με ένα post της στο Microsoft Security Response Center, ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το patch που έχει προγραμματίσει να βγάλει την Τρίτη που μας έρχεται. Αυτή τη φορά η Redmond θα εκδώσει 6 δελτία ασφαλείας (security bulletins). Τα τρία από αυτά έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμα, ενώ τα άλλα τρία σημαντικά. Μάλιστα τα 5 από αυτά αφορούν την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα, ενώ το άλλο αφορά επιθέσεις DoS. Ακόμη αναφέρεται ότι τα 4 bulletins θα χρειαστούν επανεκκίνηση.

Τα λειτουργικά συστήματα που χρειάζονται τα συγκεκριμένα bulletins είναι τα εξής: Windows 2000, οι εκδόσεις 32bit και 64bit των Windows XP, Server 2003, Windows Vista και Server 2008. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τα Windows 7 δεν αναφέρθηκαν πουθενά. Από τα υπόλοιπα λογισμικά της Microsoft, αυτά που είναι ευπαθή μέχρι στιγμής χωρίς τα συγκεκριμένα bulletins είναι: Microsoft Office XP, 2003, 2007, Office 2004 και 2008, Open XML File Format Converter για Mac, Office Excel Viewer 2003, Office Word Viewer 2003, όπως επίσης και το Office Compatibility Pack για Word, Excel, και PowerPoint 2007 File Formats.

Όπως συνηθίζεται, μαζί με τα security patches η Microsoft θα βγάλει και κάποια non-security, αλλά ωστόσο high-priority updates στο Windows Update και στο Windows Server Update Services (WSUS). Μέσα σε αυτά θα είναι και μία νέα έκδοση του Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.