Δεύτερη αντιμονοπωλιακή αγωγή στην Intel για αθέμιτο ανταγωνισμό

amd_vs_intel_2

Στις αρχές αυτού του χρόνου η Ευρωπαϊκή Ένωση έριξε ένα πρόστιμο μαμούθ στην Intel για αντιμονοπωλιακή τακτική. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η κατασκευάστρια εταιρεία chips αντιμετωπίζει ξανά τις ίδιες κατηγορίες, αλλά αυτή τη φορά από την Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, η Intel έχει εναχθεί σε μία υπόθεση αντιμονοπωλιακής τακτικής από τον εισαγγελέα (Attorney General) Andrew M. Cuomo, της Νέας Υόρκης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει τώρα η Intel, αφορούν την κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά των chips με σκοπό να καταστρέψει οικονομικά τον κύριο αντίπαλο της, την AMD. Ο Cuomo ισχυρίζεται, ότι η Intel πίεσε τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών στο να περιορίσουν τη χρήση των AMD επεξεργαστών (για τον ίδιο ακριβώς λόγο η Ε.Ε επέβαλλε το πρόστιμο μαμούθ στην Intel).

“Αντί να ανταγωνίζεται ισότιμα, η Intel χρησιμοποίησε δωροδοκίες και εξαναγκασμούς για να διατηρήσει ένα ασφυκτικό κλοιό στην αγορά” ανέφερε ο Cuomo.

Αν υποθέσουμε ότι οι κατηγορίες αυτές ευσταθούν, τότε οι αδικίες της Intel δεν περιορίζονται μόνο στους ανταγωνιστές της, αλλά και στους καταναλωτές που στερούνται καλύτερα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές.

Φυσικά η Intel αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση της Ε.Ε. Η πρόσφατη κατάθεση του Cuomo είναι η πρώτη επίσημη αντιμονοπωλιακή δράση κατά της Intel από οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία των Η.Π.Α, για πάνω από 10 χρόνια. Η FTC άρχισε να ερευνά την εταιρεία το 2008, αλλά ακόμα δεν έχει κινήσει κάποια επίσημη διαδικασία.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.