Forthnet-Wind: Σχήμα ικανό να αλλάξει την τηλεπικοινωνιακή αγορά

wind-logo

Οι εξελίξεις στην WIND απαιτούν άμεσες και σημαντικές κινήσεις μιας και η εταιρία καλείται να καλύψει το ποσό των 67 εκατ. ευρώ(το ποσό αναφέρεται σε ληξιπρόθεσμους τόκους) μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου(το συνολικό χρέος αγγίζει τα 3,2 δισ. ευρώ). Εδώ και μέρες η διοίκηση της εταιρίας και ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Naguib Sawiris ιδιοκτήτης της Weather Investments έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με funds και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με σκοπό την ολική ή και μερική πώληση της εταιρίας.  Τελευταία σημαντική είδηση ήταν η επίσημη κατάθεση μη δεσμευτικής προσφορά από την Forthnet που ελέγχεται σε πλειοψηφικό ποσοστό 37% από την Emirates Inter-national Telecommu-nications(EIT). Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού τα πακέτα σταθερής-internet-κινητό-τηλεόραση μέρα με την μέρα αποκτούν μεγάλη ζήτηση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.  Το σίγουρο είναι πως η αναδιάρθρωση της εταιρίας θα οδηγήσει στην διατάραξη των ελληνικών ισορροπιών  δημιουργώντας νέες συνθήκες για εταιρίες και ιδιώτες.  Στην περίπτωση που το σχήμα WIND-Forthnet καρποφορήσει θα δημιουργηθεί μια νέα ισχυρά ανταγωνιστική εταιρία που θα είναι σε θέση να παρέχει σχεδόν όλη την γκάμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Q telecoms η οποία ως MVNO μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Σχετικά με του πιθανούς μνηστήρες για την WIND, οι τελευταίες φήμες αναφέρουν το ενδιαφέρον μεγάλου παρόχου που δεν ενεργοποιείται στην ελληνική αγορά .

Εκτίμηση: Πιο πιθανό σενάριο θεωρούμε την πώληση τμήματος της εταιρίας, εκτιμούμε ποσοστό κοντά στο 25%, από τηλεπικοινωνιακό πάροχο με τίμημα την αποπληρωμή τμήματος των πιστωτικών υποχρεώσεων της εταιρίας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων δεν είναι και το ιδανικό. Οι αντιδράσεις  των συνδικαλιστικών οργάνων συνεχίζουν να είναι έντονες ιδιαίτερα μετά από σκέψεις της διοίκησης για μαζικές απολύσεις.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Forthnet-Wind: Σχήμα ικανό να αλλάξει την τηλεπικοινωνιακή αγορά”

  1. Ο/Η Αλέκος λέει:

    Αν ενωθούν τότε ίσως δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικονωνιών στην Ελλάδα. Άλλωστε οι άνθρωποι της forthnet έχουν ήδη κάνει την εταιρεία τον μεγαλύτερο εναλλακτικό