[Review] Need for speed: Pro street

Το καινούριο παιχνίδι στη σειρά Need for Speed ακούει στο όνομα Need for speed: Pro street. Γρήγορα αυτοκίνητα, επικίνδυνες στροφές και ριψοκίνδυνοι οδηγοί περιμένουν όποιον επιλέξει αυτόν τον τίτλο. Τέρμα όμως στην παρανομία, καθώς συμμετέχετε πλέον σε επίσημους αγώνες ταχύτητας (που διοργανώνουν αγωνιστικές οργανώσεις). Πάνε οι εποχές που το κυνήγι με τα περιπολικά ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Ο τίτλος αυτός είναι πολύ φιλικός προς τον παίκτη, καθώς δίνει συμβουλές και εξηγήσεις ingame. Περαιτέρω μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο βοήθειας (assists) που θέλετε ανάμεσα σε τρία: casual, το οποίο είναι για του αρχάριους και αναλαμβάνει το φρενάρισμα, racer για του πιο έμπειρους, που βοηθάει στο φρενάρισμα στις επικίνδυνες στροφές και το King για τους εμπείρους παίκτες το οποίο σας αφήνει ολομόναχους στο τιμόνι. Το επίπεδο μπορεί να καθοριστεί είτε κατά την δημιουργία alias είτε μέσω της επιλογής Options. Μπορείτε να καθορίσετε και άλλα πράγματα μέσω των options, όπως το autosave, το σύστημα μονάδων (metric και imperial) κ.α.

Υπάρχουν δυο μορφές παιχνιδιού: η επιλογή Career και η επιλογή Race Day. Στην επιλογή Career, καλείστε να συμμετάσχετε και να νικήσετε σε μια ομάδα από αγώνες - δοκιμασίες (Race Days) που σπονσοράρονται από κάποιες οργανώσεις. Ο Χάρτης Καριέρας (Career Map) εμφανίζει τις Ημέρες Αγώνων στις οποίες πρέπει να αγωνιστείτε, να κερδίσετε και να ξεκλειδώσετε Showdowns (νικώντας παλιές και ξεκλειδώνοντας νέες αγωνιστικές οργανώσεις). Με κάθε αγώνα που θα τελειώνετε θα παίρνεται πόντους σύμφωνα με την απόδοσή σας, καθώς και χρήματα για να χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητό σας. Για να ανεβείτε βαθμίδα σε μια οργάνωση θα πρέπει να νικήσετε σε κάποιες Ημέρες και να «εξουσιάσετε» (συμβαίνει όταν συγκεντρώνετε μεγάλο αριθμό πόντων) σε κάποιες άλλες. Κερδίζοντας τους αγώνες μιας Ημέρας, σας επιτρέπει να πάρετε δείκτες επισκευής, αυτοκίνητο και σπάνια τμήματα.

Μέσα στον αγώνα, το αυτοκίνητο μπορεί να υποστεί ζημιά. Μπορείτε να το επισκευάσετε, χρησιμοποιώντας repair markers στην επιλογή Garage (στο Career Map). Τα αυτοκίνητα που οδηγείτε είναι συγκεκριμένα για κάθε κατηγορία αγώνα. Έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας επιλέγοντας ένα καινούριο blueprint (τα pre-tuned δεν μπορούν να τροποποιηθούν). Στο Customization μπορείτε να επιλέξετε μια γρήγορη αναβάθμιση ή το πολύ πιο δυναμικό Custom Upgrade. Ξοδέψτε τα χρήματα που κερδίσατε αγοράζοντας καλύτερη μηχανή, λάστιχα, φρένα. Κάντε το πιο αεροδυναμικό, αλλάξτε το σώμα, τα βινύλια και πολλά άλλα ακόμα. Αλλάξτε το χρώμα του αμαξώματος, το χρώμα των τροχών, την απόχρωση των παραθύρων, προσθέστε σχήματα και σχέδια πάνω στο αμάξωμα. Όταν τελειώσετε μπορείτε να το πάτε για συντονισμό και για εξέταση όπου θα δείτε και τα χαρακτηριστικά του.
Στην επιλογή Race Day, μπορείτε είτε να φτιάξετε τις δικές σας Race Days, είτε να φτιάξετε Challenge Race Days, είτε να παίξετε σε freestyle race days. Εδώ η κάθε Ημέρα σπονσοράρεται από μια οργάνωση και έχει επίπεδο δυσκολίας που καθορίζει το επίπεδο δυσκολίας της AI. Στο Race Day Map εμφανίζονται οι Freestyle Race Days καθώς και οι Race Days που δημιουργήσατε. Μπορείτε να παίξετε με έναν φίλο σε split screen.

Οι τυπικές κατηγορίες στις οποίες μπορείτε να αγωνιστείτε είναι τέσσερις. Η πρώτη κατηγορία είναι η grip. Είναι ένας συνηθισμένος αγώνας όπου θα πρέπει να διαγωνιστείτε με άλλους οδηγούς. Οι υπόλοιπες 3 (drift, drag και speed) δοκιμάζουν περαιτέρω τις δεξιότητες σας στον χειρισμό του αυτοκινήτου. Υπάρχουν και κάποιες παραλλαγές των κατηγοριών αυτών οι οποίες επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία και περισσότερες δυνατότητες. Οι παραλλαγές είναι practice, grip, time attack, sector shootout, drift, ¼ mile drag, ½ mile drag, wheelie competition, top speed run και speed challenge. Σε κάθε κατηγορία σας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξετε ένα από τα κατάλληλα αυτοκίνητα (freestyle). Περαιτέρω σε αγώνες grip, drift και speed το remote τοποθετείτε σε οριζόντια θέση ενώ στους αγώνες drag κάθετα.
Τα γραφικά είναι άψογα, τόσο στα διάφορα μενού όσο και ingame. Μπορείτε να αλλάξετε την θέση της κάμερας (από την θέση του οδηγού, πίσω από το αυτοκίνητο κτλ). Θα ειδοποιείστε συχνά για τον χρόνο που σας χωρίζει από το προπορευόμενο αυτοκίνητο καθώς και τον χρόνο - απόσταση από το προηγούμενο από εσάς αυτοκίνητο. Η ορατότητα είναι καλή, καθώς δεν υπάρχουν δυσμενή καιρικά φαινόμενα (ούτε ένας τυφώνας ή μια ψιλή βροχή). Οι αγώνες πλέον διεξάγονται σε προκαθορισμένες πίστες και όχι μέσα σε πόλεις ή μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Δεν διαθέτει replay. Η υποτιθέμενη ζημιά που παθαίνει το αυτοκίνητο δεν είναι ορατή επάνω του εκτός από το σπασμένο μπροστινό τζάμι.
Ο έλεγχος είναι ομαλός και δεν θα σας δημιουργήσει προβλήματα στην εκμάθηση. Το soundtrack του τίτλου περιέχει κομμάτια electronic, hip hop και pop κυρίως. Μπορείτε να επιλέξετε κομμάτι από την επιλογή EA Trax Jukebox στα Options.

Βαθμολογία: 7,5/10

Αway.gr says: Το Need for Speed Prostreet δεν παρουσιάζει κάποια καινοτομία και όχι μόνο αυτό, άλλα λείπουν κάποια πράγματα που έκαναν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον. Παρ' όλα αυτά είναι ένα racing με αρκετά θετικά στοιχεία, όπως η δημιουργία αυτοκινήτου και οι πολλές επιλογές που δίνει στους παίκτες σε αυτό τον τομέα. Οι παλαιοί μάλλον θα απογοητευτούν αλλά καλό θα ήταν πρώτα να το δοκιμάσουν. Όσοι δεν έχουν παίξει παλαιότερα games της σειράς καλό θα ήταν να του ρίξουν μια ματιά. Οι αρχάριοι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μάθουν να κινούνται μέσα στα διάφορα μενού και να επιλέγουν αυτά που θέλουν. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είναι καλό.

Είδος παιχνιδιού: Racing
Διαθέσιμο: Wii (Nintendo DS,PS3,PSP,Xbox 360,Wireless,PC)
Εκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη: Black Box
Διάθεση: Electronic Arts

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.