[Review] Mario & Sonic at the Olympic Games

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα όπου οι καλύτεροι αθλητές από όλο τον κόσμο θα αναμετρηθούν σε μία από τις διασημότερες αθλητικές διοργανώσεις, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που φέτος διεξάγονται στο Πεκίνο. Η Sega δίνει έναν καινούριο τίτλο για να έχουμε να ασχολούμαστε μέχρι να αρχίσει το event, το Mario & Sonic at the Olympic Games για Wii και DS. Αυτό που το κάνει να διαφέρει είναι ότι δεν έχετε να κάνετε με ένα κλασσικό βαρετό game με κανονικούς αθλητές. Σε αυτούς τους αγώνες θα αναμετρηθούν 2 μεγάλα ονόματα, δυο μεγάλοι ήρωες μαζί με όλη την παλιοπαρέα από τις δυο ορόσημες σειρές των Sega και Nintendo. Οι Mario, Luigi και αρκετοί άλλοι από την σειρά Super Mario και οι Sonic, Knuckles και Σια από την σειρά Sonic the hedgehog δίνουν το παρόν σε αυτή την Ολυμπιάδα με απώτερο σκοπό να αποδείξουν ποιος είναι ο καλύτερος, ποιος θα πάρει τα περισσότερα μετάλλια και ποιος έχει τα καθαρότερα λευκά γάντια.

Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε τον αθλητή σας από τους συνολικά δεκαέξι χαρακτήρες, όλοι προερχόμενοι από τις δύο σειρές (οι γνωστοί Mario, Luigi, Peach, Sonic, Tales καθώς και οι ‘κακοί' Dr. Eggman και Bowser). Είναι χωρισμένοι σε 4 κατηγορίες: all-around, speed, skill και power. Ο καθένας έχει, περαιτέρω, τα δικά του χαρακτηριστικά που είναι speed, power, skill και stamina. Έχετε λοιπόν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε αυτό προς όφελος σας, επιλέγοντας τον κατάλληλο αθλητή με μια συγκεκριμένη ιδιότητα για το αγώνισμα το οποίο την χρειάζεται (παράδειγμα ο Sonic που έχει full speed για το αγώνισμα δρόμου 100 μέτρων). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν Mii χαρακτήρα.

Στην αρχή θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα καινούριο αρχείο (save) ή να φορτώσετε ένα παλαιότερο. Θα επιλέξετε μία από τις συνολικά 79 σημαίες (όχι ότι παίζει και μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού) και αρχίζετε (μπορείτε να αλλάξετε σημαία, όνομα ή εικονίδιο από την επιλογή Options). Η εξέλιξη σας στο παιχνίδι αποθηκεύεται αυτόματα.
Ο τίτλος αυτός απαρτίζεται από πολλά mini games. Τα περισσότερα από αυτά αναπαριστούν όσο πιο πιστά γίνεται τα ανάλογα Ολυμπιακά αγωνίσματα, αν και κάποια δεν ακολουθούν πιστά τους επίσημους κανόνες, και κάποια άλλα είναι πιο ελεύθερα δοσμένα, περισσότερο για να περάσει πιο διασκεδαστικά η ώρα. Υπάρχουν 3 βασικά modes που μπορείτε να παίξετε: Single match, Circuit και Mission. Το Single match σας επιτρέπει να αγωνιστείτε σε ένα αγώνισμα μόνοι σας ή με άλλους 3 παίκτες. Καθώς παίζετε μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορα πράγματα, όπως αγωνίσματα ή εμβλήματα. Σε κάποια από αυτά είναι καταγεγραμμένα παγκόσμια ή ολυμπιακά ρεκόρ που εάν καταρριφθούν ξεκλειδώνουν εμβλήματα. Στο τέλος του αγώνα παρουσιάζεται ένα replay, τα αποτελέσματα και διάφορες επιλογές (αν θα ξαναπαίξετε, αν θα αλλάξετε χαρακτήρα κτλ.). Στο Circuit θα συμμετέχετε σε μια ομάδα από αγωνίσματα και παίρνετε πόντους ολοκληρώνοντας κάθε αγώνισμα. Μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 4 παίκτες. Η επιλογή Mission δίνει κάποια αγωνίσματα τα οποία για να ολοκληρωθούν θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνονται.
Στην επιλογή Gallery μπορείτε να βρείτε ερωτήσεις που έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες και τους αθλητές. Έφτασε η ώρα του (πολύ μικρού) παιδιού. Δώστε το remote στο μικρό σας αδελφάκι, ξαδελφάκι, ανιψάκι. Θα χαρεί να παίζει κλασσικά mini games, όπως να μετράει πόσα αντικείμενα πέρασαν από την οθόνη, να βρίσκει την κάρτα κ.α., και να προχωρά ανεβαίνοντας επίπεδο και βαθμό δυσκολίας. Θα κερδίσετε μερικά bonus μουσικά κομμάτια που μπορούν να παιχτούν μόνο στο Gallery.

Στο Records μπορείτε να δείτε έπαθλα και ρεκόρ που πήρατε παίζοντας. Μπορείτε να συνδεθείτε στο Nintendo wi-fi connections και να καταγραφούν τα ρεκόρ σας. Τα μετάλλια καθώς και ότι άλλη διάκριση έχετε πάρει βρίσκονται στο Collections.
Στον τομέα των γραφικών, ο τίτλος αποδίδει πολύ καλά. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και οι πίστες καθώς και τα αντικείμενα μέσα σε αυτές αναπαρίστανται με μεγάλη λεπτομέρεια. Όσων αφορά τον ήχο, τα επιφωνήματα των χαρακτήρων όταν χάνουν ή κερδίζουν, οι φωνές των θεατών προσθέτουν αληθοφάνεια. Η μουσική παίζει στο background, όχι όμως αρκετά δυνατά ώστε να καλύπτει τους ήχους. Μουσική ακούγεται και στα διάφορα μενού. Ο εκφωνητής αναγγέλλει το αγώνισμα που επιλέξατε, κάνει την αντίστροφη μέτρηση και παίζει βοηθητικό ρόλο τέτοιου τύπου.
Το πρόβλημα είναι ο χειρισμός. Όχι ότι παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα στην εκμάθηση ή την απόκριση μεταξύ remote και τίτλου, αλλά στην ένταση των κινήσεων που απαιτούνται για να κινηθεί ο χαρακτήρας. Τι το χρειάζεστε το γυμναστήριο όταν έχετε αυτό το παιχνίδι; Θα γυμνάσετε τους καρπούς, τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους και τις κλειδώσεις. Αν όμως το παρακάνετε θα χρειαστείτε επαγγελματικό μασάζ. Θα ειδοποιείστε ingame αρκετά συχνά να κάνετε διάλλειμα (θα πρέπει να κάνετε αλλιώς μπορεί να πονάτε για μέρες αν παίζετε αρκετές ώρες συνεχόμενα). Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον χειρισμό του κάθε αθλήματος, επιλέγοντας Controls εφ' όσον έχετε επιλέξει το άθλημα.

Βαθμολογία: 7,5/10

Αway.gr says: Ένας τίτλος αποκλειστικά για μεγάλη παρέα, το Mario & Sonic at the Olympic Games ενδείκνυται για τους λάτρεις των mini games καθώς προσφέρει μόνο αυτό. Θα έπρεπε να χαρακτηριστεί για άτομα άνω των 7 και κάτω των 50, με καλή σωματική κατάσταση και να μην έχουν ιστορικό εγκεφαλοπάθειας και καρδιακών προσβολών. Αν θέλετε να παίξετε κάτι με Sonic ή Super Mario επιλέξτε κάτι από το ανάλογο franchise.

Είδος παιχνιδιού: Sports
Διαθέσιμο: Wii (Nintendo DS)
Εκδότης: SEGA
Ανάπτυξη: SEGA
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.