[Review] SimCity Societies

Έχετε βαρεθεί τη γειτονιά που μένετε, δε σας αρέσει η πόλη που μένετε γιατί δε σας προσφέρει διάφορες μορφές διασκέδασης, ονειρεύεστε να μείνετε σε μία υπέροχη και φανταστική περιοχή, χωρίς ρύπανση, χωρίς εγκληματικότητα; Τότε το SimCity Societies έχει φτιαχτεί για εσάς! Το παιχνίδι της EA σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε την πόλη των ονείρων σας ή την πόλη που μισείτε περισσότερο, ώστε να την καλυτερέψετε.

Καθώς ξεκινάτε το παιχνίδι, ένας "wizard" θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο και λογική του παιχνιδιού καθώς και λειτουργικά συστατικά, όπως τα κτίρια, τη συμπεριφορά των κατοίκων και πολλά ακόμη! Έτσι, μετά από το σύντομο μαθηματάκι, θα θελήσετε να κατασκευάσετε τη δική σας πόλη. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα περιβάλλοντα για να ξεκινήσετε την πόλη σας, από ένα ερημικό τοπίο μέχρι μία τροπική ακτή. Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε τη δυσκολία του παιχνιδιού, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του μεταξύ των: Κανονικό, Απεριόριστα Χρήματα, Ελεύθερο. Κάθε κτίριο που τοποθετείτε έχει μία θετική και μία αρνητική επίδραση σε κάποια κοινωνική ενέργεια. Υπάρχουν έξι τύποι ενεργειών από παραγωγικότητα μέχρι πνευματικότητα και κάθε κτίριο παρέχει αυτές σε διαφορετικό ποσοστό το καθένα. Καθώς η πόλη σας μεγαλώνει, ξεκλειδώνονται νέα κτίρια τα οποία κατατάσσονται σε διαφορές κατηγορίες. Δηλαδή θα βρείτε κτίρια όπως καλύβες και σαλέ, αλλά και βενζινάδικο του '50 και εργαστήριο αστροφυσικής. Ωστόσο αυτό δε σας περιορίζει στο να τα αναμίξετε όπως αρέσει σε εσάς. Αυτή η κατηγοριοποίηση φαίνεται χρήσιμη, γιατί ο παίκτης μπορεί εύκολα να βρει τον τύπο κτιρίου που θέλει, χωρίς να ψάχνει σε μεγάλες λίστες. Το κτίσιμο των κτιρίων, είναι ελεύθερο, μπορείτε να κτίσετε όποιο κτίριο θέλετε, όπου θέλετε και σας δίνεται η δυνατότητα να τα περιστρέψετε.

Οι κάτοικοι (Sims) πρέπει να απασχολούνται, δουλεύοντας κάπου, να διασκεδάζουν και κάπου να διαμένουν, αλλά όλα αυτά δεν είναι λόγοι για να ανησυχείτε ιδιαίτερα. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε για να έχετε μια επιτυχημένη πορεία στην πόλη σας, είναι να διατηρείτε σε καλά επίπεδα τις ενέργειες της. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα παρατηρήσετε μία περίεργη σχέση στο πως το κάθε κτίριο αλληλεπιδρά με το άλλο και όλα μαζί στις ενέργειες, που θα την χαρακτηρίζαμε μη ομαλή ή άσχετη. Για παράδειγμα, ένας σταθμός υπηρεσιών ξοδεύει παραγωγικότητα, ενώ ένα κρεοπωλείο την παράγει. Μάλλον η προσπάθεια να συνδυάσουν τους έξι τύπους ενέργειας ήταν λίγο πρόχειρη και δε μελετήθηκε σωστά η συμπεριφορά του κάθε κτιρίου.

Ένα στοιχείο το οποίο θα δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι σας είναι το ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια αναταραχή, για να φέρετε τα "πάνω κάτω" ή επειδή βαρεθήκατε και θέλετε να καταστρέψετε την πόλη σας. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να προκαλέσετε έναν τσακωμό και το επίπεδο της εγκληματικότητας θα αυξηθεί ή ακόμα και μία φονική καταιγίδα. Κι όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε ανά πάσα στιγμή, γιατί μπορείτε να αποθηκεύσετε το παιχνίδι σας όποια στιγμή θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Πολλές πληροφορίες για το παιχνίδι σας μπορείτε να αντλήσετε από κάποια κουμπιά που σας δείχνουν διαγράμματα και σύμβολα για τα επίπεδα των ενεργειών.

Τα γραφικά στο παιχνίδι είναι ικανοποιητικά. Τα χρώματα είναι πλούσια και φανταχτερά και δημιουργούν ωραία εικόνα στο μάτι, χωρίς να κουράζουν. Οι λεπτομέρειες στα κτίρια είναι σε καλό επίπεδο. Επίσης, εάν εστιάσετε αρκετά θα μπορέσετε να παρατηρήσετε πως τα παιδιά κλωτσάνε την μπάλα σε μία αλάνα. Ακόμα και το χασμουριτό μιας τίγρης σε ένα ζωολογικό κήπο. Επίσης, ο ήχος του παιχνιδιού θα σας μαγέψει.

Βαθμολογία: 6/10

Αway.gr says: Το SimCity Societies δεν είναι το παιχνίδι που θα σας κάνει να κάτσετε στον υπολογιστή σας με τις ώρες, αλλά είναι διασκεδαστικό και κάνει τα όνειρα σας πραγματικότητα, τουλάχιστον αυτά που σχετίζονται με την ιδανική πόλη για σας. Οι μελωδίες που ακούγονται, όπως και κάποια ηχητικά εφέ θα σας εντυπωσιάσουν και θα κάνουν το παιχνίδι σας πιο απολαυστικό και ευχάριστο.

Είδος παιχνιδιού: Modern City-Building
Διαθέσιμο: PC
Εκδότης: Electonics Arts
Διάθεση: EA Hellas

Απαιτήσεις Συστήματος:
Λειτουργικό σύστημα: Windows XP SP2 / Vista
Επεξεργαστής: Intel στα 1,7 GHz ή ταχύτερo, AMD XP 2100+ ή ταχύτερο
Μνήμη: RAM 512 MB
Σκληρός δίσκος: 2,1 GB
Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce FX 5900 ή νεότερο, ATI Radeon 9600 ή νεότερο για Windows Xp / NVIDIA GeForce 6800 ή νεότερο, ATI Radeon X600 ή νεότερο για WIndows Vista (Δεν υποστηρίζονται ενσωματωμένες κάρτες γραφικών στη μητρική.)
Μονάδα DVD: 4x
Κάρτα ήχου: Συμβατή με DirectX 9.0c
DirectX: Έκδοση 9.0c
Συσκευές εισόδου: Πληκτρολόγιο, ποντίκι

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.