[Review] The Simpsons Game

Ετοιμαστείτε για το νέο game της σειράς Simpsons με τον πολύ ευφάνταστο (και πρωτότυπο) τίτλο The Simpsons Game. Η περιβόητη οικογένεια ξαναχτυπά, αυτή την φορά το Wii. Χτύπησε επίσης και όλες τις υπάρχουσες κονσόλες με τον ίδιο adventure τίτλο. Ένα παιχνίδι απαράμιλλης δράσης και suspense, γεμάτο παρωδίες και αναφορές σε γνωστά games και σειρές. Η οικογένεια Simpsons ανακαλύπτει ότι ζει μέσα σε ένα video game. Τα μέλη της θα χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες τους στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την σατανική ιδιοφυία που τους έμπλεξε. Το όλο game χωρίζεται σε επεισόδια, τα οποία μπορείτε να ξαναπαίξετε μέσω της επιλογής replay episode από το κεντρικό μενού. Σε κάθε επεισόδιο καλείστε να βρείτε κάποια cliché (κινήσεις και γεγονότα που χρησιμοποιούνται σε όλα τα video games) και να ανακαλύψετε τα αντικείμενα που χρειάζονται οι χαρακτήρες για τις συλλογές τους (κάθε ένας έχει την δική του) . Μπορείτε να πεθάνετε άφοβα καθώς δεν υπάρχει game over. Ο αριθμός των θανάτων εμφανίζεται στο τέλος κάθε επεισοδίου μαζί με τον αριθμών cliché και συλλεκτικών αντικειμένων που ξεκλειδώσατε.

Στο κυρίως παιχνίδι τώρα, μια ειδηλιακή μέρα νύχτωσε στο Springfield. Όλη η οικογένεια Simpsons κάθεται στον καναπέ. Υποθέτουμε ότι βλέπουν τηλεόραση, η οποία δεν φαίνεται στο πλάνο. Τον Homer τον έχει πάρει ο ύπνος. Καθώς λοιπόν παίρνει μπροστά το μόνο τμήμα του εγκεφάλου του που χρησιμοποιείται ακόμα, διότι το υπόλοιπο είναι αχρησιμοποίητο (σχεδόν καινούριο), ο Homer βρίσκεται σε μία πόλη η οποία δανείστηκε στοιχεία από το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ. Είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από σοκολάτα και ζαχαρωτά. Η κακιά μάγισσα δεν φαίνεται πουθενά οπότε ο Homer καταβροχθίζει τα πάντα, από παγκάκια, στύλους μέχρι και τους τετράποδους κατοίκους της πόλης, ώσπου εμφανίζεται ένα λευκό, γλυκό (κυριολεκτικά) λαγουδάκι και απαιτεί από τον Homer να το ακολουθήσει.

Εδώ, μετά από το μεγάλο εισαγωγικό φιλμάκι, το οποίο δεν έχει υπότιτλους καθώς η δυνατότητα επιλογής υπότιτλων υπάρχει μέσω των options ingame, καλείται ο παίκτης να βοηθήσει τον Homer να φάει το λαγουδάκι, εφ' όσων το πιάσει, και να ολοκληρώσει αυτό το πρώτο επεισόδιο που λειτουργεί ως tutorial. Το gameplay ακολουθεί όλα τα cliché των υπολοίπων game της κατηγορίας, το διπλό πήδημα και η προσγείωση όπου υπάρχει στέρεο έδαφος (και όχι μέσα στην σοκολάτα, είναι copyrighted από τον Willy Wonka), το τράβηγμα του μοχλού κτλ.. Θα έρθετε αντιμέτωποι με αντιπάλους οι οποίοι μπορούν να νικηθούν εύκολα αρκεί να στοχεύετε στην σωστή πλευρά. Τα γραφικά είναι καρτουνιστικά και το γενικό ύφος του τίτλου ακολουθεί πιστά το αντίστοιχο της επιτυχούς σειράς που ξεκίνησε να προβάλλεται το 1989 στην Αμερικάνικη τηλεόραση και έκτοτε τα δικαιώματα προβολής έχουν αγορασθεί από πολλά τηλεοπτικά κανάλια ανά τον κόσμο.

Η κάμερα δεν ακολουθεί σωστά τις κινήσεις του παίκτη. Αυτό θα αποδειχθεί επικίνδυνο καθώς πολλές φορές χρειάζονται άλματα ακριβείας για να βρεθείτε σε μια διαφορετική πλατφόρμα και η κάμερα θα δείχνει τον γάμο του Καραγκιόζη ζωντανά. Ευτυχώς παρέχεται η δυνατότητα να αλλάζετε την γωνία της κάμερας και να την προσαρμόζετε όσο πιο κοντά στο σημείο που θέλετε. Το remote control και το nunchuk ανταποκρίνονται, πολλές φορές, σωστά, αλλά μερικές κινήσεις απαιτούν το κατάλληλο timing για να γίνουν σωστά.

Θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε με τους Homer, Bart, Lisa και Marge, οι οποίοι θα σχηματίζουν μια ομάδα από 2 άτομα και θα μπορείτε να τους εναλλάσσετε, ελέγχοντας τον έναν από τους δυο κάθε φορά. Πολλές φορές μέσα σε κάθε επεισόδιο θα καλείστε να χρησιμοποιήσετε τον έναν για να πατήσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή να τραβήξει ένα μοχλό για να καταφέρει ο άλλος να προχωρήσει (πολλές φορές παρέχονται ενδείξεις για το ποιος χαρακτήρας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί). Αν βαρεθείτε, μπορείτε να καλέσετε και έναν φίλο να παίξει μαζί σας οποιαδήποτε στιγμή. Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ιδιότητες και κινήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο profile του. Ο Bart,λοιπόν, μεταμφιέζεται σε Bartman, επιτίθεται με μια σφεντόνα, ίπταται, σκαρφαλώνει σκοινιά και εξαπολύει ένα άγριο σμήνος νυχτερίδες. Ο Homer μαζεύει θερμίδες τρώγοντας και μετατρέπεται σε μια τεράστια μπάλα (περισσότερες διαφοροποιήσεις όσο προχωράτε επεισόδια). Η Lisa κινεί το χέρι του Βούδα και παίζει σαξόφωνο. Η Marge κυκλοφορεί με την Maggie και μαζεύει τα εξαγριωμένα πλήθη για διαδήλωση.

Μερικές φορές καθώς θα παίζετε ένα επεισόδιο, θα βρίσκετε mini games (wii moments), τα οποία ακολουθούν το γενικό ύφος του τίτλου. Ένα παράδειγμα είναι το mini game eating contest, στο οποίο ο Homer πρέπει να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες, τρώγοντας ανθυγιεινό φαγητό, από τον αντίπαλο του πριν λήξει ο χρόνος. Η μουσική του τίτλου δανείζεται τμήματα από το soundtrack του serial αλλά περιέχει και καινούρια κομμάτια που ταιριάζουν άψογα με το περιβάλλον. Οι φωνές των χαρακτήρων είναι οι αντίστοιχες της σειράς, καθώς οι συντελεστές που έδωσαν τις φωνές τους στους χαρακτήρες στη σειρά χρησιμοποιούνται και εδώ. Κάθε λέξη ακούγεται καθαρά και τα έξυπνα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Πολλές φορές όταν θα το έχετε τελειώσει θα σας έρχονται στο μυαλό αρκετές καυστικές ατάκες και μερικά αστεία λογοπαίγνια.

Βαθμολογία: 7/10

Αway.gr says: Με χιουμοριστική πλοκή γραμμένη από τους συγγραφείς της σειράς και πάνω από 40 λεπτά νέο animation, το The Simpsons Game θα σας προσφέρει κάποιες ώρες διασκέδασης πριν το τερματίσετε και ίσως καταφέρει να ικανοποιήσει τους fans των Simpsons. Παρ' όλη την μικρή του διάρκεια, μπορείτε να ξαναπαίξετε για να συγκεντρώσετε τα υπόλοιπα collectibles. Τα προβλήματα με την κάμερα εμποδίζουν τον τίτλο να αποδώσει καλύτερα.

Είδος παιχνιδιού: Adventure
Διαθέσιμο: Wii (PS2, PS3, Xbox360, PSP, Nintendo DS)
Εκδότης: EA Games
Ανάπτυξη: EA Redwood Shores
Διάθεση: EA Hellas

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.