[Review] NiGHTS: Journey of Dreams

Ένα μαγικό ταξίδι στον Ονειρόκοσμο όπου κατοικούν μικρά, χαριτωμένα πλασματάκια και μεγάλοι κακόβουλοι εφιάλτες, το NiGHTS: Journey of Dreams υπόσχεται αρκετές ώρες διασκέδασης και την μοναδική ευκαιρία να δείτε έναν διαφορετικό κόσμο από ψηλά, πετώντας και κάνοντας ακροβατικά στον αέρα.

Ο κόσμος των ονείρων είναι πραγματικός. Στην Νυχτερινή Διάσταση υπάρχουν δύο ξεχωριστοί κόσμοι, ο κόσμος της Nightopia και ο κόσμος του Nightmare. Η Nightopia είναι ένας φωτεινός κόσμος. Εκεί πηγαίνουν, όταν κοιμούνται, όσοι άνθρωποι διαθέτουν τα πέντε Ideya (πέντε θετικά χαρακτηριστικά). Ο Nightmare είναι ένας σκοτεινός κόσμος γεμάτος εφιαλτικά πλάσματα όπου πηγαίνουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει κάποιο από τα Ideya και έχουν προβλήματα στην προσωπική τους ζωή. Ο άρχοντας αυτού του κόσμου, ο Wizeman, θέλει να κατακτήσει όλη την Νυχτερινή Διάσταση. Στέλνει τα πλάσματα που έχει δημιουργήσει (Nightmarens) να επιτεθούν στους ανθρώπους και να τους πάρουν τα Ideya. Χωρίς αυτά η Nightopia θα καταστραφεί.

Αυτή είναι η ιστορία 3 ατόμων, δύο δωδεκάχρονων παιδιών και ενός Nightmaren. Ο Will και η Helen αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσωπική τους ζωής και έχουν χάσει τα Ideya τους (εκτός από αυτό του θάρρους), με αποτέλεσμα να βλέπουν συνέχεια εφιάλτες. Ο NiGHTS είναι ένας φιλελεύθερος Nightmaren. Θα βοηθήσει τον Will και την Helen στην αναζήτηση τους για τα Ideya που τους λείπουν, να νικήσουν τον Wizeman και να σώσουν την Nightopia.
Το παιχνίδι διαθέτει 3 Modes (story, 2Pmatch και Option). Στο Story Mode μπορείτε να παίξετε είτε ως Will είτε ως Helen. Τερματίζοντας την πρώτη αποστολή με έναν χαρακτήρα παίρνετε ένα diary για τον χαρακτήρα αυτό (καταγράφεται η πρόοδος που έχετε κάνει στο παιχνίδι). Οι δυο αυτοί χαρακτήρες ξεκινούν από ένα μέρος που λέγεται Dream Gate, όπου γνωρίζουν τον Owl, ο οποίος θα σας παρέχει χρήσιμες συμβουλές και θα σας βοηθήσει να μάθετε να πετάτε, και τον NiGHTS. Στο μέρος αυτό υπάρχουν πόρτες που οδηγούν σε διάφορες αποστολές (διαφορετικές για κάθε χαρακτήρα εκτός από κάποιες συγκεκριμένες).

Το πρώτο που θα κάνετε είναι να μάθετε να πετάτε μέσω του NiGHTS. Ο NiGHTS συγχρονίζεται με έναν χαρακτήρα χρησιμοποιώντας την τεχνική Dualization. Ο παίκτης ελέγχει τον NiGHTS χρησιμοποιώντας αυτή την σύνδεση. Ανάλογα το χειριστήριο που χρησιμοποιείτε αλλάζει και ο τρόπος αναπαράστασης αυτής της σύνδεσης (με τον Remote ο δείκτης κινεί το Mindsight σε μια περιοχή κοντά στον NiGHTS ενώ με το χειριστήριο του Gamecube δεν εμφανίζεται ένδειξη στην οθόνη). Όταν παίζετε ως NiGHTS θα υπάρχει χρονόμετρο και θα σας δίνονται οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε για να ολοκληρώσετε την αποστολή. Σε περίπτωση που τελειώσει ο χρόνος ή δεν εκπληρώσετε τα ζητούμενα τότε το παιχνίδι τελειώνει (σας δίνεται η ευκαιρία να ξαναπαίξετε ή να εγκαταλείψετε). Όταν παίζετε με ένα από τα δυο παιδιά, η λήξη του χρόνου δεν σημαίνει απαραίτητα Night Over. Για να χάσετε την αποστολή θα πρέπει πρώτα να σας πιάσουν 3 Awakers. Οποιαδήποτε σωματική επαφή με αντίπαλο αφαιρεί χρόνο. Μέσα σε κάθε πίστα μπορείτε να συγκεντρώσετε τους κατοίκους της Nightopia και του Nightmare (με τα ακροβατικά του NiGHTS). Στο τέλος κάθε αποστολής βαθμολογείται η απόδοση σας.
Μια από αυτές τις πόρτες οδηγεί σε μια ξεχωριστή πίστα (My dream). Εδώ έρχονται τα πλάσματα που έχετε μαζέψει στις αποστολές. Η περιοχή αλλάζει ανάλογα με το τι πλάσματα μαζέψατε.
Στο 2pmatch mode παίζετε εναντίον ενός φίλου σας σε δυο τύπους παιχνιδιού: 2p race (ένας κλασσικός αγώνας ταχύτητας. Μπορείτε να παίξετε και online) και 2p battle (παίζεται μόνο offline). Επιλέγετε έναν κόσμο από αυτούς που έχετε ξεκλειδώσει στο story mode.
Ο τίτλος αυτός σας επιτρέπει να συνδεθείτε και να προσκαλέσετε άλλα άτομα να δουν την πρόοδο σας στο παιχνίδι, να παίξετε μαζί τους και να τους βάλετε σε friend list.

Το gameplay ακολουθεί την γνωστή συνταγή του προχωράς, πηδάς και προσπαθείς να αποφύγεις αντίπαλους. Σε αντίθεση όμως με τα άλλα παιχνίδια εδώ βασικός αντίπαλος είναι ο χρόνος. Καινούριο στοιχείο είναι η ευκαιρία να βρεθείτε πολλά μέτρα επάνω από το έδαφος (μέχρι εκεί τουλάχιστον που αντέχει ο χαρακτήρας).
Ο χειρισμός είναι ομαλός και δεν θα σας προκαλέσει πρόβλημα. Ο έλεγχος του NiGHTS ίσως σας φανεί δύσκολος στην αρχή και θα χρειαστεί λίγη εξάσκηση. Μπορείτε εκτός από το Remote να χρησιμοποιήσετε και το Nunchuk, το Wii Classic Controller ή το Gamecube Controller.
Τα γραφικά είναι ένα από τα λαμπρά σημεία του τίτλου. Είναι πλούσιο σε λεπτομέρεια και χρώμα και διαθέτει καλοσχεδιασμένα μοντέλα. Οι αποστολές (όνειρα) έχουν βάθος, με πολυποίκιλα στοιχεία και αντικείμενα, όλα τους εξαιρετικά δοσμένα. Τα φιλμάκια θα σας εντυπωσιάσουν, η κίνηση όμως στα cutscenes φαίνεται πιο αργή σε αντίθεση με την ομιλία και τους υπότιτλους. Η κάμερα ακολουθεί τον παίκτη αλλά μπορείτε να την περιστρέψετε.
Το soundtrack του τίτλου είναι ομοιόμορφο, καθώς περιέχει κομμάτια που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα το ένα με το άλλο (μερικά αρκετά εκνευριστικά). Την μονοτονία σπάει η μουσική σε αποστολές που περιέχουν boss.

Βαθμολογία: 8/10

Αway.gr says: Με στοιχεία που θυμίζουν έντονα Peter Pan και Sonic the Hedgehog, το NiGHTS: Journey of Dreams είναι ένας εξαιρετικός τίτλος και θα σας χαρίσει άφθονες ώρες δράσης. Ένα από τα λίγα παιχνίδια που σας δίνουν την ευκαιρία να ελέγξετε έναν εναέριο παίκτη (εκτός αν παίζετε flight simulators και παρόμοια) είναι μια μοναδική περιπέτεια που δεν πρέπει να χάσετε.

Είδος παιχνιδιού: Action
Διαθέσιμο: Wii
Εκδότης: SEGA
Ανάπτυξη: SEGA studio USA
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.