[Review] Ghost Squad

Εχθροί πετάγονται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι, μια ανεπαρκής background ιστορία, και εσείς ακολουθείτε το «τραίνο» προσπαθώντας να τους σφάξετε πριν γίνει η φάτσα σας γραβιέρα σε έναν τίτλο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα Arcades της περασμένης δεκαετίας.
Η ομάδα G.H.O.S.T. είναι μια μυστική μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων. Δημιουργημένη από τα Ηνωμένα Έθνη, σκοπός της είναι να φέρνει εις πέρας ανθρωπιστικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Αυτή η μονάδα είναι υπεύθυνη για δύσκολες αποστολές, έξω από τις αρμοδιότητες των συμβατικών στρατιωτικών δυνάμεων. Μια από τα ίδια δηλαδή, καθώς αυτό το παιχνίδι δεν προσφέρει κάτι καινούριο, αλλά πηγαίνει το είδος χρόνια πίσω.
Οι βασικές επιλογές οι οποίες μπορούν να παιχτούν είναι τρεις. Στο Arcade mode αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός εκ των δύο στρατιωτών της ομάδας Alpha (οι κορυφαίοι στρατιώτες -2- της μονάδας GHOST. Ένας δεύτερος παίκτης μπορεί να πάρει την θέση του άλλου στρατιώτη). Πριν συνεχίσετε με την επιλογή αποστολής, θα επιλέγετε την ενδυμασία (ξεκλειδώνετε περισσότερες καθώς ανεβαίνετε επίπεδα) και οπλισμό (μια από τα ίδια). Αυτό το mode διαθέτει μόνο τρεις αποστολές, όλες στο ίδιο μοτίβο, την διάσωση διακεκριμένων ανθρώπων και την δολοφονία ενός αρχηγού σπείρας. Οι αποστολές δεν είναι απολύτως γραμμικές. Σε συγκεκριμένα σημεία στην αποστολή θα σας δίνονται επιλογές για το πώς θέλετε να συνεχίσετε, και πρέπει να επιλέξετε μια από αυτές πριν τελειώσει ο χρόνος (πχ. Ελευθερώστε τους ομήρους/ Ασφαλίστε τον όροφο). Επίσης υπάρχουν διάφορα γεγονότα που βοηθούν το παιχνίδι να ξεφύγει από την βασική ροή του (μικρές αποστολές ακροβολισμού ή μάχης σώμα με σώμα). Οι αποστολές επιπλέον χωρίζονται σε τμήματα.

Αν σε κάποιο από αυτά αποτύχετε (δεν εκπληρώσετε τις οδηγίες), το τμήμα περνάει ως failed. Τα bosses είναι λίγο πιο απαιτητικά και χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες για να ηττηθούν (μέσα σε καθορισμένο χρόνο). Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε, η αποστολή καταχωρείται απ' ευθείας ως aborted (και παραμένει στο ίδιο επίπεδο). Στις δυο από αυτές τις αποστολές βρίσκονται μαζί σας και τα υπόλοιπα μέλη της μονάδας Bravo και Charlie τα οποία λειτουργούν ως διακοσμητικά (μπορείτε να τα σκοτώσετε. Αν πεθάνουν πολλά τότε χάνετε αλλά μπορείτε να επιλέξετε Continue και να συνεχίσετε από το ίδιο σημείο). Δεν μπορείτε να τους δώσετε εντολές, να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Δεν μπαίνουν στον δρόμο σας. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον καταστρέφοντας αντικείμενα και ανατινάζοντας βαρέλια με εκρηκτική ύλη.
Ανάλογα με το τι κάνετε αμείβεστε με πόντους. Η ταχύτητα και η ακρίβεια με την οποία πυροβολείτε τον στόχο μετράνε (πχ. Αν χτυπήσετε έναν αντίπαλο καθώς εμφανίζεται στην οθόνη έχετε ένα Quick shot). Στο τέλος και της τρίτης αποστολής (ή αν χάσετε σε κάποια από αυτές και δεν επιλέξετε να συνεχίσετε) όλοι οι πόντοι που μαζέψατε από τις αποστολές θα προστεθούν και, ανάλογα τους πόσους που έχετε, θα αλλάξει ο χαρακτήρας επίπεδο. Μπορείτε να ανεβείτε έτσι επίπεδα στην στρατιωτική ιεραρχία, να πάρετε καινούρια στολή, να ξεκλειδώσετε καινούριο όπλο ή να ξεκλειδώσετε αποστολή του party mode. Επίσης μπορείτε να μπείτε online και να καταχωρήσετε την βαθμολογία σας.
Στο party mode μπορείτε να παίξετε με άλλους τρεις παίκτες σε αποστολές (και αποστολές που έχετε ξεκλειδώσει στο Arcade mode). Στο Training mode μπορείτε να εξασκηθείτε και να βελτιώσετε τις ικανότητες σας στην στόχευση και στην ταχύτητα. Αν θέλετε να διαγωνιστείτε με φίλους, τότε ο κάθε ένας έχει τον δικό του γύρο.

Στον τομέα του gameplay, ο τίτλος παρουσιάζει προβλήματα. Οι αποστολές είναι λίγες και θα πρέπει να τις επαναλαμβάνετε συνέχεια. Δεν δίνεται η ευκαιρία στον παίκτη να χειριστεί τον χαρακτήρα, τον βάζει απλά να πατάει ένα κουμπί. Ακόμα και οι διαφορές που παρουσιάζονται καθώς οι αποστολές αλλάζουν επίπεδο δεν βοηθούν τον τίτλο να αποκτήσει ενδιαφέρον.
Τα γραφικά βοηθούν τον τίτλο να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα των παλιών arcade fps. Εκείνων των παιχνιδιών που ακολουθούσαν μια προκαθορισμένη διαδρομή, χωρίς να αφήνουν τον έλεγχο στον παίκτη. Τα αντικείμενα αναπαρίστανται καθαρά και βοηθάνε στο να μην κουράζουν το μάτι, αλλά είναι μέτρια και θυμίζουν άλλες εποχές. Τα cutscenes πολλά, καθώς ο διοικητής θα σας δίνει οδηγίες ή θα αλλάζετε τμήμα, και εκνευριστικά, καθώς κάποια από αυτά δεν μπορούν να προσπεραστούν.
Ο έλεγχος; Ποιος έλεγχος; Το μόνο που θα κάνετε είναι να κινείτε το Remote και να πυροβολείτε. Τίποτα πιο δύσκολο από αυτό, είναι ακριβώς σαν να κινείστε στο menu. Μπορείτε να παίξετε χρησιμοποιώντας το Wii Zapper. Το σκόπευτρο ανταποκρίνεται στην κίνησή σας. Για να ανεβάσετε τον βαθμό δυσκολίας μπορείτε να παίξετε χωρίς σκόπευτρο.
Στον τομέα του ήχου, το παιχνίδι διαθέτει μια ευρεία γκάμα από ήχους. Πυροβολισμοί, κραυγές αγωνίας αθώων, κραυγές πόνου, κραυγές πουλιών μες την σιγαλιά... και μέσα σε όλα η αγριοφωνάρα του διοικητή να σας δίνει οδηγίες να συμπληρώνει την ηχητική πανδαισία.

Βαθμολογία:6/10

Αway.gr says:Ένα παιχνίδι που δίνει τα εύσημα σε μια άλλη εποχή, την Χρυσή Εποχή των Arcades, τότε που όλοι την βγάζαμε σε όποιο κατάστημα διέθετε εκείνα τα μεγάλα κουτιά με την οθόνη, το Ghost Squad δεν θα καταφέρει να συγκινήσει τον μέσο gamer, καθώς τα στοιχεία που προσφέρει είναι λίγο-πολύ ξεπερασμένα. Ενδείκνυται σε μανιακούς με τα arcades και σε όσους μπορούν να παίζουν κάτι ξανά και ξανά (φίλοι της παροιμίας επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως).
Είδος παιχνιδιού: Shooter
Διαθέσιμο: Wii
Εκδότης: SEGA
Ανάπτυξη: SEGA-AM2
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.