[Review] Phantasy Star

Η συνέχεια της διάσημης σειράς RPG της Sega και το δεύτερο της σειράς που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη για Playstation 2, το Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus συνεχίζει την ιστορία του προκατόχου του και προσφέρει online καθώς και offline παιχνίδι.
Το σύστημα Gurhal αποτελείτε από τρεις πλανήτες. Κατοικείται από τέσσερις φυλές οι οποίες, εξακόσια χρόνια πριν, βρίσκονταν σε πόλεμο. Αυτός τέλειωσε ως δια μαγείας και 100 χρόνια ειρήνης ακολούθησαν. Τώρα μια νέα απειλή εμφανίζεται.
Το παιχνίδι προσφέρει δύο τύπους παιχνιδιού, τα Story mode και Network mode. Στο Story mode έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το save σας από το Extra mode του Phantasy Star Universe και να παίξετε με αυτό τον χαρακτήρα (επιλογή Game Data Transfer).
Αν επιλέξετε να μην παίξετε με δεδομένα από το PSU, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο χαρακτήρα. Το παιχνίδι διαθέτει τέσσερις φυλές: τους humans (δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις, τα καταφέρνουν σε οποιοδήποτε τύπο εργασίας), τους newmen (με ισχυρές διανοητικές και τεχνικές ικανότητες άλλα πιο αδύναμοι από τις άλλες φυλές), τους CASTs (τεχνητές μορφές ζωής με χαμηλές διανοητικές ικανότητες) και τους beasts (μπορούν να αλλάξουν μορφή μετά το εικοστό επίπεδο). Μετά την επιλογή της φυλής και του φύλου, μπορείτε να προσαρμόσετε τον χαρακτήρα στην προτίμησή σας. Από το χρώμα των ματιών μέχρι τον τόνο της φωνής, προσφέρονται στον παίκτη πολλές επιλογές για να τον τροποποιήσει.

Εφ' όσων τα επιλέξετε όλα το παιχνίδι αρχίζει. Είστε, λοιπόν, νεοσύλλεκτος στην οργάνωση GUARDIANS, την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παροχής προστασίας στο σύστημα, και βρίσκεστε σε μια από τις αποικίες της (διαστημικός σταθμός). Οι SEEDs πρόσφατα επιτέθηκαν στο σύστημα χωρίς προφανή λόγο. Πολύ σύντομα θα κληθείτε να τους αντιμετωπίσετε.
Βασικός σκοπός σας είναι να ολοκληρώσετε τις αποστολές που σας δίνονται. Υπάρχουν δυο βασικοί τύποι: οι special story missions (όταν ολοκληρώνετε μια από αυτές τις αποστολές, η ιστορία προχωράει και διάφορα νέα στοιχεία ξεκλειδώνονται). Ο δεύτερος τύπος είναι οι απλές αποστολές. Μπορείτε να τις παίρνετε από τα γραφεία αποστολών τα οποία προσπελάζονται από το Spaceport (είτε από συγκεκριμένα σημεία ανάλογα την πόλη που βρίσκεστε). Από εκεί μπορείτε να πάτε στην πλατφόρμα linear line και να πάρετε αποστολές που εκτυλίσσονται μέσα στην βάση, είτε να επιλέξετε κάποια από τις άλλες πλατφόρμες και να πάρετε τις αποστολές από το εκάστοτε τμήμα. Μέσα σε κάθε αποστολή υπάρχουν δοκιμασίες τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσετε. Στο τέλος κάθε αποστολής (ή δοκιμασίας) θα βαθμολογείται η απόδοσή σας και, με υψηλό βαθμό, αμείβεστε με διάφορα αντικείμενα ή χρήματα.
Κάθε φυλή έχει ξεχωριστά στοιχεία και διαφορετικές προτιμήσεις σε πανοπλία, όπλα και τύπο μάχης. Το παιχνίδι διαθέτει μεγάλη ποικιλία όπλων, από τα κλασσικά σπαθιά και λόγχες (αποτελούμενα από φωτόνια) μέχρι πυροβόλα όπλα. Σε αυτά τα όπλα συνδέονται συγκεκριμένες Photon Arts (προσφέρουν δυνατότερες επιθέσεις) με την χρήση δίσκων. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να αναβαθμίσετε το δικό σας όπλο. Για να τροποποιήσετε όπλα από επώνυμους κατασκευαστές πρέπει να πάτε στο ανάλογο υποκατάστημα.
Ο τύπος μάχης υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο στυλ μάχης και παίρνει πόντους (και μπορεί να αλλάξει επίπεδο) καθώς ολοκληρώνετε επιτυχώς (και με υψηλή βαθμολογία) μια αποστολή.
Ως μέλος των GUARDIANS έχετε δικό σας δωμάτιο, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε. Υπάρχουν και εξειδικευμένα καταστήματα με είδη διακόσμησης.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδα με άλλους χαρακτήρες, είτε καλώντας τους μέσω της κάρτας που σας έχουν δώσει είτε μιλώντας τους. Δεν μπορείτε να τους δώσετε εντολές ή να τους ελέγξετε.
Στο Network Mode είστε πλέον online. Γνωρίστε νέους παίκτες, κάντε καινούριους φίλους και ολοκληρώστε μαζί αποστολές ή παίξτε σε διάφορα παιχνίδια (όπως casino).
Τα γραφικά είναι εκπληκτικά. Η μεγάλη γκάμα των αποστολών που διαθέτει εκτυλίσσονται σε διάφορα μέρη, από κλειστοφοβικά και σκοτεινά εσωτερικά τμήματα του διαστημικού σταθμού, μέχρι νυχτερινά δάση, και όλα διαθέτουν βάθος και ευκρίνεια, ακόμα και τα πολυσύχναστα μέρη (εδώ υπάρχει μια διαφορά από τα άλλα RPG. Σε συγκεκριμένα σημεία η πολυκοσμία είναι έντονη, μέχρι να προσπαθήσετε να πλησιάσετε κάποιον από τους NPCs που βλέπετε. Όλοι εξαφανίζονται εκτός από συγκεκριμένους NPCs).
Στον τομέα του gameplay, οι αποστολές που διατίθενται έχουν και επίπεδα (c,b,a με συγκεκριμένες απαιτήσεις). Επιπλέον κάποιες αποστολές έχουν δοκιμασίες που ξεφεύγουν από το κυρίως concept. Οι μάχες είναι real time. Η μεγάλη ποικιλία όπλων, η δυνατότητα να συνδυάσετε κινήσεις κάνοντας combo, οι ικανότητες, τα μειονεκτήματα και οι προτιμήσεις (σε όπλα και στυλ) κάθε φυλής θα σας βάλει σε πειρασμό να ξαναπαίξετε από την αρχή για να δοκιμάσετε κάθε φυλή ξεχωριστά.
Το χειριστήριο ανταποκρίνεται σε κάθε σας εντολή. Η κάμερα ίσως σας δημιουργήσει πρόβλημα άλλα μπορεί να περιστραφεί.
Η μουσική κυμαίνεται σε ένα ευρύ φάσμα, από ήσυχα κομμάτια (όπου δεν γίνονται μάχες) μέχρι γρήγορα και ρυθμικά κομμάτια. Οι κραυγές την ώρα της μάχης (οι δικές σας ή των μελών της ομάδας), οι εκρήξεις και διάφορα άλλα ηχητικά εφέ είναι μια εξαιρετική λεπτομέρεια που είναι στα θετικά του τίτλου, καθώς δεν κουράζουν και δεν επαναλαμβάνονται συνέχεια (κυρίως οι κραυγές των χαρακτήρων).

Βαθμολογία: 9/10

Αway.gr says: To Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus είναι σαφώς καλύτερο από τον προκάτοχό του, δίνοντας σας περισσότερα πράγματα να κάνετε, καθώς και μεγαλύτερη ελευθερία με την τροποποίηση του χαρακτήρα σας. Η μεγάλη ποσότητα αποστολών, η ποικιλία των όπλων και η επιλογή χαρακτήρα θα σας κάνουν να το ξαναπαίξετε. Προτείνεται στους οπαδούς της σειράς καθώς και σε όσους ασχολούνται με RPG.

Είδος παιχνιδιού: Persistent Online RPG
Διαθέσιμο: Playstation 2 (Xbox 360, PC, PSP)
Εκδότης: SEGA
Ανάπτυξη: Sonic Team
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.