[Review] Sonic Riders: Zero Gravity

Ο Sonic the Hedgehog επιστρέφει σε ένα νέο παιχνίδι από τη SEGA, έτοιμος για νέες περιπέτειες. Βέβαια ο νέος τίτλος είναι νέος σε όλα, όπως στις κινήσεις του Sonic, στους χαρακτήρες κλπ. Αυτό θα μπορούσε να δώσει στο παιχνίδι ένα άλλο τόνο, να το κάνει πολύ διασκεδαστικό, αντιθέτως η όλη προσπάθεια μπορεί να χαρακτηριστεί απλά αποτυχία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το παιχνίδι και η ιστορία ξεκινάει όταν ένα αρχαίο αντικείμενο πέφτει στον πλανήτη του Sonic. Το αντικείμενο αυτό πέφτει ξαφνικά στην αυλή του Tails κι είναι υπεύθυνο, μαζί με κάποια ακόμη, για την ενεργοποίηση μιας στρατιάς robot τα οποία δεν υπακουούν σε κανέναν. Κι ο λόγος που τελικά ο Sonic αναμειγνύεται σε αυτή την ιστορία είναι οτι ο Eggman ψάχνει να βρει αυτά τα αντικείμενα για να σταματήσει την ανεξέλεγκτη δράση των robot, κάτι το οποίο προσπαθεί να κάνει κι ο Sonic. Ίσως να μπερδευτήκατε διβάζοντας την ιστορία, αλλά αυτή είναι κι είναι πολύ φτωχή και αστεία για τα δεδομένα του τίτλου. Επίσης, βλέποντας το intro του παιχνιδιού μπορεί να σας θυμίσει σε κάποια σημεία την ταινία "I, robot."

Μπαίνοντας στο μενού , συναντάμε 3 διαφορετικά είδη αγώνων. Το Story Mode στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία. Σε διάφορες πίστες με έναν χαρακτήρα από την ομάδα του Sonic κάθε φορά, πρέπει να τερματίσεις πρώτος για να εξελίξεις την ιστορία. Η δεύτερη επιλογή στο μενού είναι το Normal Race, όπου μπορείς να επιλέξεις να παίξεις είτε Free Race είτε Time Attack. Στο Free Race μπορείς να παίξεις μαζί με τους φίλους σου (έως 4 παίκτες) σε μία από τις πίστες που αγωνίζεσαι στο Story Mode. Το θετικό είναι ότι μπορείς να διαλέξεις κάποια πίστα που δεν έχεις ξεκλειδώσει ακόμα στο Story Mode. Κατά τα άλλα στο Time Attack δεν κάνεις κάτι ιδιαίτερο, απλά προσπαθήσεις να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο. Η επόμενη επιλογή είναι το Survival Mode, στο οποίο μπορείς πάλι να επιλέξεις 3 διαφορετικούς τύπους παιχνιδιού. Και σε αυτο το Mode έχεις τη δυνατότητα να παίξεις με τους φίλους σου. Οι επιλογές σου είναι Survival Relay στο οποίο τρέχεις σε έναν αγώνα επιβίωσης. Επίσης μπορείς να διαλέξεις Survival Ball, ένα παιχνίδι σαν το ποδόσφαιρο και τέλος Survival Battle. Σε αυτή την επιλογή προσπαθείς να εξολοθρεύσεις τους αντιπάλους σου (φίλοι ή αυτόματοι) σε μια τετράγωνη πίστα με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, πετυχαίνοντας τους με πυραύλους ή βόμβες. Αυτό το παιχνίδι θα σας θυμήσει αρκετά το αντίχτοιχο multiplayer στο παιχνίδι Crash Bandicoot. Εκτός από τις επιλογές για αγώνες που έχει κάποιος από το κύριο μενού, μπορεί να επιλέξει και Shop, όπου μπορεί να αγοράσει νέα boards για τους χαρακτήρες με περισσότερες δυνατότητες, δίνοντας ως αντάλλαγμα νομίσματα που έχει μαζέψει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στον τομέα του gameplay, έχουν γίνει ριζικές αλλαγές. Η κυριότερη αλλαγή είναι οτι όλοι οι χαρακτήρες κινούνται ιπτάμενοι πάνω σε σανίδες. Το τρέξιμο και το χαρακτηριστικό spin του Sonic έχουν εξαφανιστεί εντελώς από το παιχνίδι. Δε θα δυσκολευτείτε καθόλου στο χειρισμό του χαρακτήρα, καθώς τα κουμπιά που θα χρησιμοποιήσετε είναι το αριστερό analog για την κατεύθυνση και 3-4 ακόμα για τα άλματα, το φρένο και κάποιες άλλες κινήσεις. Εντούτοις, ο έλεγχος δεν είναι πολύ ρεαλιστικός και θα έχετε κάποια προβληματάκια στις πρώτες σας προσπάθειες, αφού και η ταχύτητα του παιχνιδιού είναι μεγάλη κι όλα γίνονται ταχύτατα. Τα άλματα και τα νομίσματα που μαζεύετε στον αγώνα είναι πολύ χρήσιμα καθώς σας δίνουν πόντους από τους οποίους κερδίζετε μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερο board, είτε ασπίδα. Και σε όλα αυτά δε λείπουν οι γνωστές παρακάμψεις, τις οπόιες για να βρείς και εν συνεχεία να μπεις θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου 144!!!

Τα γραφικά είναι αρκετά καλά και οι πίστες είναι πολύ ωραίες, με ωραία χρώματα! Τα διάφορα εφφέ συμπληρώνουν την καλή εικόνα των γραφικών. Η μουσική είναι σωστά επελεγμένη για ένα τέτοιο παιχνίδι. Θετική εντύπωση αφήνουν οι φωνές των χαρακτήρων την ώρα που προσπερνούν εναν αντίπαλο και οι αντιδράσεις τους την ώρα που χάνουν τη θέση τους από έναν αντίπαλο.

Βαθμολογία: 5/10

Αway.gr says: Το παιχνίδι είναι πολύ ρηχό από πλευράς περιεχομένου και για αυτό το λόγο δε θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον για πάνω από 2-3 πίστες και θα το τερματίσετε σε μια ώρα. Ωστόσο, το multiplayer του είναι πολύ διασκεδαστικό και μπορείτε να κολλήσετε με τους φίλους σας.

Είδος παιχνιδιού: Racing
Διαθέσιμο: Playstation 2 (Wii)
Εκδότης: SEGA
Ανάπτυξη: Sonic Team
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
15 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.