[Review] Medal of Honor Heroes 2

Η Electronic Arts μεταφέρει ένα ακόμη από τα δημοφιλή προϊόντα της στο Wii. Το Medal of Honor Heroes 2 διαδραματίζεται την εποχή του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Ένα μικρό ταξιδάκι στην Γαλλία ποτέ δεν έβλαψε κανένα και σίγουρα η προάσπιση (για ακόμα μια φορά) των συμμαχικών συμφερόντων ενάντια στον Άξονα μπορεί να συνδυαστεί άνετα με την άδεια σας. Πολεμήστε τους κακούς Γερμανούς, βοηθήστε τους συνάδελφους σας να προχωρήσουν βαθύτερα στην εχθρική περιοχή, ανατινάξτε ότι σας εμποδίζει, πυροβολήστε ότι κινείται και διεκδικήστε το μετάλλιο της Τιμής.
Οι δυνάμεις του Άξονα έχουν επιτεθεί και καταλάβει την Ευρώπη (όχι όλη αλλά προσπαθούν φιλότιμα). Το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών σας στέλνει στην πρώτη γραμμή, σε μια μυστική αποστολή στην Γαλλία για να χτυπήσετε τις εχθρικές δυνάμεις και να βοηθήσετε τις Συμμαχικές Δυνάμεις ενάντιων μιας νέας απειλής.
Στα του gameplay, το παιχνίδι διαθέτει 3 playable επιλογές. Στο Arcade mode θα παίζετε τις αποστολές που ξεκλειδώσατε είτε τερματίζοντας αποστολές σε αυτό το mode είτε στο Campaign mode. Μπορείτε να αποφύγετε κάποιες από τις περαστικές σφαίρες σκύβοντας. Όταν σκοτώνετε κάποιους συγκεκριμένους εχθρούς μπορεί να πάρετε καινούρια objectives.
Στο Campaign mode παίζετε το κυρίως τμήμα του τίτλου, καθώς εδώ εξελίσσεται η ιστορία και ξεκλειδώνετε τίτλους. Πριν ξεκινήσετε κάποιες αποστολές τα φιλμάκια θα σας δίνουν πληροφορίες για την συγκεκριμένη αποστολή με φωτογραφίες και επίσημα έγγραφα. Η εμβέλεια των κινήσεων σας δεν είναι περιορισμένη, αλλά κινείτε εσείς τον χαρακτήρα μέσα στον περιβάλλοντα χώρο.

Το Campaign mode διαθέτει 3 επίπεδα δυσκολίας. Αυτό το mode διαθέτει 8 αποστολές. Η κάθε αποστολή έχει τους δικούς της στόχους (χωρίζονται σε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες). Κάποιοι θα σας δίνονται από την αρχή της αποστολής ενώ άλλοι θα σας δίνονται κατά την διάρκεια. Μέσα σε μια αποστολή μπορείτε να μαζέψετε καινούρια όπλα τα οποία, αν τα πάρετε, αντικαθιστούν κάποια άλλα καθώς δεν μπορείτε να κουβαλήσετε πολλά μαζί σας (2-3 όπλα και χειροβομβίδες). Κάποια από αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά, όπως το bazooka. Τα πυρομαχικά εξαντλούνται (στο campaign) και πρέπει να μαζεύετε ότι πέφτει από τους νεκρούς εχθρούς σας ή ότι βρίσκεται στο έδαφος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βαρέλια και διάφορα άλλα αντικείμενα για να κρύβεστε και να πυροβολείτε τους αντιπάλους σας. Δεν μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους άλλους στρατιώτες, το μόνο που κάνουν είναι να σας ακολουθούν (θα σκοτώσουν σε σπάνιες περιπτώσεις έναν άτυχο στρατιώτη αλλά κυρίως περιμένουν από εσάς να βγάλετε όλη την σκληρή δουλειά). Οπτικές ενδείξεις για την κατάσταση του χαρακτήρα σας φαίνονται στην οθόνη. Όταν, λοιπόν, θα σας πετυχαίνουν τα εχθρικά πυρά (ή τα θραύσματα φιλικής χειροβομβίδας) θα κινήστε μέσα σε μια ελαφριά κόκκινη ομίχλη. Φυσικά αν φάτε πολλές η ομίχλη θα πυκνώσει. Στο τέλος της αποστολής, ανάλογα με το πόσους και ποιους από αυτούς έχετε ολοκληρώσει, παίρνετε το αντίστοιχο μετάλλιο. Εκτός από αποστολές, ανάλογα με την απόδοσή σας, παίρνετε μετάλλια, τίτλους και ανεβαίνετε βαθμίδα.

Η επιλογή Multiplayer σας επιτρέπει να παίξετε με άλλους παίκτες σε 3 modes. Στο Deathmatch πυροβολείτε αδιακρίτως καθώς όλοι είναι αντίπαλοι σας. Κερδίζει αυτός με το μεγαλύτερο σκορ. Στο Team Deathmatch αγωνίζεστε σε ομάδες. Η κάθε ομάδα προσπαθεί να εξοντώσει την άλλη. Μαζεύετε πόντους σκοτώνοντας και χάνετε πόντους όταν πεθαίνετε. Στο Capture the flag (go, go, go) χωρίζεστε σε ομάδες και προσπαθείτε να πάρετε την σημαία της αντίπαλης ομάδας.
Στα θετικά του τίτλου είναι ο ήχος. Το soundtrack σας βάζει στο κλίμα του παιχνιδιού χωρίς να προκαλεί άγχος. Στα ηχητικά εφε περιλαμβάνονται όλα τα κλασσικά (πυροβολισμοί, ανατινάξεις , ομιλία, κραυγές, ραδιοφωνικές μεταδώσεις). Ενδιαφέρουσα είναι η προσωρινή έλλειψη ή η αλλοίωση του ήχου αν μια χειροβομβίδα σκάσει πολύ κοντά σάς.
Ένας καλός λόγος να παίξετε αυτό το παιχνίδι είναι ο χειρισμός. Πολλά όπλα (όπως η χειροβομβίδα) θέλουν εξάσκηση για να την χρησιμοποιήσετε σωστά, αλλά αυτό δίνει στο παιχνίδι ένα ενδιαφέρον. Κάθε διαφορετικό Mode έχει και κάποιες δικές του κινήσεις (όπως το κλείδωμα του στόχου στο campaign mode (εύκολη επιλογή) και το τρέξιμο στο multiplayer mode). Εκτός από τα όπλα θα χειριστείτε και άλλα αντικείμενα όπως ραδιόφωνα, εκρηκτικά, πολυβόλα.
Στον τομέα των γραφικών, η όλη σχεδίαση, τα χρώματα και ο φωτισμός δίνουν την αίσθηση της καταστροφής και της ζοφερότητας του πολέμου (και ο καιρός είναι βροχερός). Τα χρώματα είναι μουντά. Οι αποστολές, παρ' όλο που είναι λίγες, εκτυλίσσονται σε διαφορετικά μέρη, όπως η απόβαση στην παραλία, η κατάληψη του λιμανιού, η πόλη, το μοναστήρι και όλα έχουν αποδοθεί με την απαιτούμενη λεπτομέρεια. Τα αντικείμενα που θα βρείτε αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη εποχή. Το όλο αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Βαθμολογία: 8/10

Αway.gr says: Οι αποστολές είναι λίγες, η ιστορία σχεδόν ανύπαρκτη και η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος δεν είναι και η πλέον πρωτότυπη για να στήσεις ένα παιχνίδι, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες που έχουν κάνει κατάχρηση του συγκεκριμένου πολέμου και των ιστορικών γεγονότων που συνέβησαν. Πέρα από αυτά, το παιχνίδι είναι ένα πολύ καλό fps και ίσως ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο για Wii. Έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία (αλληλεπίδραση με διάφορα αντικείμενα εκτός του οπλισμού και τα modes της επιλογής Multiplayer). Αξίζει μια δοκιμή.

Είδος παιχνιδιού: First Person Shooter
Διαθέσιμο: Wii (PSP)
Εκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη: EA Canada - Team Fusion
Διάθεση: EA Hellas

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.