Oι Μισές Πωλήσεις Του BlackBerry Z10 Προέρχονται Από Χρήστες iOS & Android

bb-10-lede

Έχει περάσει περίπου ενάμιση μήνας από την παρουσίαση του νέου BlackBerry 10 OS , αλλά και του νέου Ζ10, ενώ μέσα στην άνοιξη έρχεται και το Q10 με φυσικό πληκτρολόγιο QWERTY. Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία των πωλήσεων του Ζ10, τα μέχρι τώρα μηνύματα για την εταιρεία είναι ενθαρρυντικά.

Το Ζ10 πουλά περισσότερο από Galaxy S III και iPhone 5 στον Καναδά

Όσο περίεργος και αν ακούγεται ο παραπάνω τίτλος, αυτό συμβαίνει σύμφωνα με πληροφορίες σε έναν τουλάχιστον μεγάλο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον Καναδά, όπου το Ζ10 ξεπερνά σε πωλήσεις τα Samsung Galaxy S III και iPhone 5, πετυχαίνοντας συγχρόνως το καλύτερο ξεκίνημα πωλήσεων που είχε ποτέ μια συσκευή BlackBerry. Μέχρι στιγμής, το Ζ10 διατίθεται προς πώληση σε Αγγλία, Καναδά, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότιο Αφρική, Ινδονησία και Ινδία, όπου εξαντλήθηκε μέσα σε μόλις δύο ημέρες, σε μια αγορά όπου οι φθηνότερες συσκευές έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.

Το σημαντικότερο όμως νέο για την BlackBerry είναι ότι ενώ θα πολλοί θα περίμεναν ότι οι περισσότερες πωλήσεις του Ζ10 θα προέρχονταν από παλαιότερους χρήστες BlackBerry που περίμεναν στη γωνία αρκετό καιρό προκειμένου να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους, καθώς οι μισές πωλήσεις στον Καναδά και το 1/3 των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, προέρχονται από χρήστες iOS και Android. Aυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο αναλυτής Todd Coupland της CIBC, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τη BlackBerry.

Δες Eπίσης: Πώς τα καταφέρνουν οι χρήστες iOS και Android όταν πήραν στα χέρια τους ένα Ζ10

Τέλος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας, Thorsten Heins, δεν είναι στα σχέδια της BlackBerry να πουλήσει φθηνές συσκευές κατά την τακτική που έχουμε δεί για παράδειγμα από τη Nokia, με τα Nokia 105 & 301, καθώς όπως ανέφερε στο Bloomberg:

You will not see us getting into the 50-, 60-buck phone segment. This is not BlackBerry

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.