Επίσημο Το ΒlackBerry 10 ΟS, Δύο Νέες Συσκευές: ΒlackBerry Z10 & Q10

IMG_9602

Σήμερα η RIM αποκάλυψε και επίσημα το νέο λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, καθώς και τις συσκευές BlackBerry Ζ10 και BlackBerry Q10, στοιχεία με τα οποία επιθυμεί να επιστρέψει ξανά δυναμικά στις αγορές με σκοπό να κατακτήσει την τρίτη θέση παγκοσμίως.

Στην αρχή της ομιλίας, ο Πρόεδρος της εταιρείας Thorsten Heins μίλησε για την πρόκληση να κρατά το τιμόνι της RIM εδώ και ένα χρόνο, για την πολύ δύσκολη απόφαση που έλαβε η RIM να χτίσει από λευκό χαρτί ένα νέο OS, παρά να υιοθετήσει κάποιο από τα υπάρχοντα. Μίλησε για innovation, για τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους (12.000 υπαλλήλους σε 36 χώρες), που βοήθησαν για το νέο λειτουργικό σύστημα το οποίο θα λειτουργεί όχι μόνο στα κινητά, αλλά σε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, μέχρι και σε αυτοκίνητα. Το όνομα "RIM" εγκαταλείπεται για πάντα  και από εδώ και στο εξής θα υπάρχει η ονομασία "BlackBerry".

Δύο ολοκαίνουριες συσκευές: BlackBerry Ζ10, BlackBerry Q10

BlackBerry Ζ10, μια full touch συσκευή, BlackBerry Q10 μια συσκευή με οθόνη αφής και φυσικό πληκτρολόγιο QWERTY, μια συσκευή που προέκυψε μετά από απαίτηση πολλών χρηστών BlackBerry.  Το πίσω μέρος των δύο νέων συσκευών έχει φτιαχτεί από υλικά που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ σε συσκευή σήμερα, σύμφωνα με τον Thorsten Heins.

BlackBerry Hub

Mια νέα εμπειρία χρήσης φέρνει η RIM με το BlackBerry Ηub, το οποίο αποκαλύπτεται με μια κίνηση προς τα δεξιά όπου κι αν βρίσκεται ο χρήστης και αποτελεί ένα χώρο συγκέντρωσης μηνυμάτων, emails, όλων των social network λογαριασμών.  Απευθείας δηλαδή από το BlackBerry Ηub ο χρήστης μπορεί να ποστάρει σε Facebook, Twitter, LinkedIn, χωρίς καν να τρέξει τις εφαρμογές. Παράλληλα, κάνοντας swipe προς τα κάτω, εμφανίζεται το ημερολόγιο με όλα τα ραντεβού συγκεντρωμένα.

rim-screens-2013-01-30-600

Το καλύτερο πληκτρολόγιο αφής στην αγορά

Αυτό δήλωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της εταιρείας Thorsten Heins, καθώς το νέο πληκτρολόγιο προσφέρει τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των γραμμάτων, έχει ενσωματωμένες όλες τις γλώσσες, ώστε κατά την πληκτρολόγηση γίνεται αντιληπτό σε ποιά γλώσσα προσπαθεί να γράψει ο χρήστης, αλλάζοντας αυτόματα. Παράλληλα αν ο χρήστης γράφει γρήγορα και παραλείπει το κενό, το πληκτρολόγιο το διορθώνει αυτόματα προσθέτοντας τα κενά ανάμεσα στις λέξεις. Επίσης, η εισαγωγή των λέξεων που προβλέπει το πληκτρολόγιο γίνεται με μια απλή κίνηση προς τα πάνω, σαν να "πετάει" ο χρήστης τη λέξη μέσα στο κείμενο.

BlackBerry Balance: work & personal κινητό, σε ένα

Με το BlackBerry Balance, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ personal και work mode στο κινητό, με μια απλή κίνηση στην περιοχή των εφαρμογών. Μεταβαίνοντας στην επιλογή εργασίας, η συσκευή εμφανίζει πλέον μόνο ότι εφαρμογές έχει ο χρήστης για τη δουλειά. Πολύ απλά, μεταβαίνει πίσω στην προσωπική λειτουργία. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο "ξεχωριστές" συσκευές σε μία.

BlackBerry_Balance

BlackBerry Messenger Video Chat & Screen Share

Το πασίγνωστο BlackBerry Messenger έρχεται με video chat, όπου οι χρήστες μπορούν όχι μόνο να συνομιλήσουν, αλλά συγχρόνως να ανταλλάξουν αρχεία, φωτογραφίες, βίντεο, τα πάντα, με μια απλή κίνηση.

BlackBerry Camera Picture Editor

Mε την εφαρμογή αυτή μπορείς να προσθέσεις φίλτρα στις φωτογραφίες, κάτι σαν το Instagram και έπειτα να τις μοιραστείς μέσω social networks.

BlackBerry Story Μaker: φτιάξε τη δική σου ιστορία

Αποτελεί μια λειτουργία κατά την οποία ο χρήστης μπορεί να επιλέξει διάφορες φωτογραφίες, μουσική, τίτλους και αυτόματα να δημιουργηθεί μια καινούρια ιστορία, ένα μικρό film το οποίο μπορεί να μοιραστεί μέσω των social networks.

BlackBerry Remember: φτιάξε σημειώσεις

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία παρουσίασε η RIM, με την οποία ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει σημειώσεις φωνητικές και μή από οποιαδήποτε σημείο βρίσκεται, ενώ συνεργάζεται πλήρως με το Evernote. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

BlackBerry World με 70.000 apps

Facebook, Twitter, LinkedIn και Foursquare είναι ενσωματωμένες στις νέες συσκευές, ενώ Skype, WhatsApp, Ιnstagram, Amazon Kindle και Angry Birds έρχονται σύντομα.

Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ
[via]

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

10 απαντήσεις στο “Επίσημο Το ΒlackBerry 10 ΟS, Δύο Νέες Συσκευές: ΒlackBerry Z10 & Q10”

  1. [...] Επίσημο Το ΒlackBerry 10 ΟS, Δύο Νέες Συσκευές: ΒlackBerry Z10 & Q10 [...]

  2. [...] Επίσημο Το ΒlackBerry 10 ΟS, Δύο Νέες Συσκευές: ΒlackBerry Z10 & Q10 [...]

  3. Ο/Η samsung galaxy s iv λέει:

    [...] Επίσημο Το ΒlackBerry 10 ΟS, Δύο Νέες Συσκευές: ΒlackBerry Z10 & Q10 [...]

  4. [...] περισσότερο από δύο μήνες από την παρουσίαση του νέου BlackBerry 10 os, αλλά και του νέου Ζ10, ενώ μέσα στην άνοιξη έρχεται και [...]

  5. [...] σε σειρά smartphone της BlackBerry με λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, μολονότι ακόμη δε διατίθεται στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι [...]

  6. [...] 6,8 εκ. συσκευές με τα 2,72 εκ. να αποτελούν smartphones με BlackBerry 10 OS, οι υπόλοιπες είναι συσκευές BlackBerry 7, ενώ πουλήθηκαν [...]

  7. […] ήδη τρεις συσκευές (Ζ10, Q10, Q5) με το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 OS, ωστόσο η παρουσία ενός νέου flagship στην αγορά κρίνεται […]

  8. […] Z30, Το Νέο Flagship Της BlackBerry Σε Βίντεο — Away.gr στο Επίσημο Το ΒlackBerry 10 ΟS, Δύο Νέες Συσκευές: ΒlackBerry Z10 & Q10 […]

  9. […] νέο BlackBerry Ζ30 έρχεται κατευθείαν με την έκδοση 10.2 του BlackBerry 10 OS, με νέα […]

  10. […] BlackBerry Z30 Με Οθόνη 5'' Και BlackBerry 10.2 ΟS — Away.gr στο Επίσημο Το ΒlackBerry 10 ΟS, Δύο Νέες Συσκευές: ΒlackBerry Z10 & Q10 […]