Το Lookout Φωτογραφίζει Τον Κλέφτη Του Smartphone

lookout Αν τα smartphone ήταν απλά, κοινά τηλέφωνα δε θα μας ένοιαζε αν μας τα έκλεβαν ή αν τα χάναμε. Επειδή όμως είναι smartphones και κατά συνέπεια πολλές φορές συνδέονται με υψηλό κόστος, μπόλικο περιεχόμενο και προσωπικά δεδομένα, αν τα χάσουμε ή αν κλαπούν, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Η εφαρμογή Lookout με το καινούριο της update επιτρέπει στους χρήστες που έχουν χάσει το smartphone τους και πιστεύουν πως βρίσκεται σε ξένα χέρια να ενημερώνονται για το πρόσωπο του κλέφτη.

Μόλις η εφαρμογή κατεβεί από τον χρήστη στο κινητό του και στη συνέχεια ενεργοποιηθεί, όταν κάποιο πρόσωπο προσπαθήσει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής περισσότερες από τρεις αποτυχημένες φορές, τότε αυτόματα φωτογραφίζεται. Η φωτογραφία του δράστη στέλνεται χωρίς εντολή κατευθείαν στο e-mail του ιδιοκτήτη ώστε να ενημερώσει τις αρχές για την κλοπή.

Το Lookout για να λειτουργήσει σωστά προϋποθέτει πως η συσκευή πρέπει να έχει μπροστινή κάμερα, να είναι κλειδωμένη με κωδικό ασφαλείας και να τρέχει με λειτουργικό Android.

images

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για iOS χωρίς όμως να υποστηρίζει το τελευταίο feature. Αν και υπάρχει για τις συσκευές Apple, το Lookout εστιάζει στα Android smartphones μιας και είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν όταν κλαπούν.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.