Η Belinda Parmar Είναι η 6η Ομιλήτρια Του TEDxThessaloniki 2013

Belinda Parmar

Όπως ήδη γνωρίζεις, το TEDx Thessaloniki 2013 θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου στο Ολύμπιον. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί οι πρώτοι 5 ομιλητές, οι οποίοι είναι οι Ευθύμης Παπατζίκης, Περσεφόνη Μίττα, Χρήστος Στεργίου, Κωνσταντίνος Τζούμας και Ηλίας Καλογήρου.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μέσα από Away.gr την επόμενη ομιλήτρια, μια ομιλήτρια που ταιριάζει ιδιαίτερα στη σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Αυτή δεν είναι άλλη από την Belinda Parmar.

Είναι αλήθεια πως στον κόσμο της τεχνολογίας ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλά στερεότυπα και ξεπερασμένες αντιλήψεις απέναντι στις γυναίκες. Μετά από 18 χρόνια σε μερικές από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές στον κόσμο, η Belinda ένιωθε απογοήτευση για τον τρόπο που αυτές οι εταιρείες προωθούσαν τα προϊόντα στο γυναικείο φύλο.

Έτσι το 2010 ίδρυσε τον οργανισμό Lady Geek, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα του marketing και έχει ως στόχο να αλλάξει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Ένα χρόνο αργότερα, το Red Magazine του έδωσε τον τίτλο του Best Breakthrough Internet Company. Σήμερα το Lady Geek συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Vodafone, η Microsoft, η Nokia, η Kaspersky και η Sony.

Έχει αρθρογραφήσει για μέσα όπως το Wired, το Glamour, τη Huffington Post και το Fast Company, ενώ έχει γράψει το βιβλίο Little Miss Geek. Την ίδια στιγμή, μέσω της ομώνυμης καμπάνιας προσπαθεί να ενθαρρύνει τα κορίτσια να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη βιομηχανία της τεχνολογίας, καθώς θεωρεί πως κακώς είναι τόσο δυσανάλογος ο αριθμός ανδρών - γυναικών που εργάζονται σε αυτόν.

Ανυπομονώ να τη γνωρίσω από κοντά και να ακούσω αυτά που έχει να μας πει. Από αυτή τη βδομάδα μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να παρακολουθήσεις από κοντά το TEDx Thessaloniki 2013.

TEDx Thessaloniki 2013

[Disclaimer: Το Away.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και ο Χάρης Τασιούλης είναι μέλος της ομάδας επικοινωνίας του TEDx Thessaloniki 2013.]

Σχολιάστε >
19 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.